Diabetes

In augustus 2011 bleek mijn bloedsuiker te hoog te zijn en kreeg ik het bericht dat ik diabetes had. Hiervoor kreeg ik medicatie en werd tevens doorverwezen naar de orthomoleculair diëtist. In de maanden erna heb ik mijn voedingsgewoontes aangepast naar andere “gezondere gewoontes”. Tevens ben ik meer gaan bewegen. Al snel werd duidelijk dat mijn lichaam hier erg goed op reageert want de bloedsuiker verlaagt evenals het gewicht. Mijn veronderstelling was dat wanneer ik eenmaal diabetes heb, ik dit mijn leven lang zo zou houden. Mijn diëtist en praktijkondersteuner hebben dit beeld veranderd en hierdoor heb ik mijn leefstijl goed kunnen aanpassen. Het resultaat: bloedsuiker verlaagd van 12 naar 5, het gewicht is met 25 kilo afgenomen en ik hoef geen medicatie meer te slikken!
Mw. van Vugt.

Graag wil ik er op wijzen, dat professionele hulp en begeleiding van een diëtiste van groot belang is. Door persoonlijke omstandigheden kun je het soms niet zo nauw nemen met je voeding. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor je gezondheid. Als dan uit onderzoek blijkt dat je een groot risico loopt op bijvoorbeeld diabetes, is dat wel even schrikken, maar als je wordt doorverwezen naar een diëtiste, ben je heel blij met de deskundige hulp die je wordt geboden.
Door de rustige, vriendelijke en positieve manier waarop zij jouw specifieke situatie met je bespreekt en je op weg helpt met advies over wat je beter wel kunt eten en wat niet goed voor je is, krijg je meteen al zelfvertrouwen om aan de slag te gaan om je gezondheid te verbeteren.
Deskundige persoonlijke begeleiding is van groot belang en het is dan ook op zijn minst kortzichtig dat daarop wordt bezuinigd.
Anoniem

Diabetes, kun je er ooit van af komen ?
In september woog ik 108 kg. Ik dronk water, koffie, cola en thee circa 5 liter per dag.
Zou het suiker zijn? De waardes gemeten en dit was 19.1! Dit was schrikken omdat het zo hoog was. Ik moest meteen pillen gaan nemen, gelukkig gebruik ik verder niks. Tevens was het advies om af te gaan vallen (ik ben geen sporter).
De Pillen slaan goed aan en binnen 14 dagen ging de bloedwaarde van 19 terug naar 9.
In november 2010 kwam ik bij de dietist. Samen hebben we een plan opgezet en was de doelstelling om de bloedsuiker te laten dalen en 20 kg gewicht kwijt te raken. Om de 14 dagen ging ik naar een consult en ben 3 keer per week gaan sporten.
7 januari 2011 en woog 98.1 kg
4 mei 2011 en woog 88.6 kg
25 Juni 2011 en woog 85.7 kg
Nu in december 2011 weeg ik 85 kg. Vanaf 24 mei 2011 nog 1 pil per dag.Vanaf 12 september 2011 gestopt met pillen!!Controle geweest op 12 december 2011 en de bloedwaarde was gemiddeld 5.0! Kun je van diabetes afkomen? Ja, met inspanning en hulp, Bianca bedankt.
Jan.

Zo’n 2 jaar geleden zat ik in de spreekkamer van B. Via huisarts verwezen, omdat ik vond dat mijn gewichtstoename van de afgelopen jaren gestopt moest worden. Ik: man, diabetes 2 in 2004 vastgesteld, de laatste 8 jaar 1 kilo gewichtstoename p.j., toen 67. Vol goede moed aanwezig, wat gaat dit me brengen, en dan toch akelig op verandering leefwijze gewezen. Meer bewegen (en ik dacht dat ik dat al aardig deed), minder alcohol (dat weet je zelf ook wel), en vooral minder koolhydraten. En dat laatste tikt erin: geen aardappelen, pasta, rijst meer, nog maar 2 boterhammen p.d., geen tussendoortjes, op tijd eten, veel groente (maar dat is niet zo erg). Een echte omwenteling, niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn huisgenoten. Je wilt toch iets veranderen, dus maar beginnen. En, het werkt. Met regelmatige controles en oppepgesprekken met B. gaat mijn gewicht langzaam omlaag, langzamer dan ze me verteld had, maar toch. En bij controle door mijn huisarts zei hij een half jaar geleden tegen me, dat ik met de diabetesmedicijnen kon stoppen. Dat voelt goed, met eigen inspanning minder afhankelijk worden van je medicijnen. En bij B. kom ik nog regelmatig, want de pep moet onderhouden blijven.
Dhr. Spaan