Gezondheid

Gezondheid

Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd over wat ik het beste wel en wat niet
kan eten. Daarbij heb je me heel goed begeleid, daar wil ik je hartelijk voor
bedanken. Met de kennis die ik heb is het nu een kwestie van doen en daar ben ik ook
mee bezig. Ik wil het verder op eigen kracht gaan doen. Diny

Het gaat een stuk beter met me en met alle handvaten die ik van je gekregen heb kan ik goed verder. Ik ben erg blij met de bloedonderzoeken die ik bij je kon doen en hou me zo veel mogelijk aan de adviezen die daar uit zijn voortgekomen. Ik wil je bedanken voor je steun en alle informatie. Wilma

Boezemfibrillatie

“Anderhalf jaar geleden werd ik plotseling geconfronteerd met een aanval van boezemfibrillatie. Daarna was het ook meteen een paar keer per week raak. Cardiologen konden niets bijzonders vinden en adviseerden mij een zogenaamde ablatie. De aanvallen van boezemfibrillatie werden echter steeds voorafgegaan door maag- en darmklachten, waarbij ook mijn buik behoorlijk opzwol. Voor alle zekerheid werd ik dus doorverwezen naar een MDL-arts. Toen ook een tweetal maagonderzoeken niets vreemds aan het licht brachten heb ik mij vervolgens gewend tot GezondXtra. Na een aantal onderzoeken kon daar al tamelijk snel worden vastgesteld dat mijn maag- en darmproblemen, en daaruit voortvloeiend mijn boezemfibrillaties, werden veroorzaakt door een voedselintolerantie voor verschillende voedingsmiddelen. Inmiddels is gebleken dat het vermijden van deze voedselmiddelen inderdaad tot gevolg heeft gehad dat, toen de maag- en darmproblemen aanzienlijk afnamen, de boezemfibrillaties eerst zowel in intensiteit als in frequentie verminderde en daarna ook nagenoeg verdwenen en vooralsnog ook nog maar heel incidenteel voorkomen. En de ablatie, met alle risico’s van dien, heeft dan ook (nog) niet plaatsgevonden. Mensen met boezemfibrillaties zou ik dan ook willen adviseren om eens te googlen op “het Roemheld syndroom” en als zij zich hierin herkennen meteen een afspraak te maken bij GezondXtra.”

Will, 48 jaar, Nijmegen.

Gewichtsreductie door achterhalen van voedselintoleranties

Voor mijn gezondheid en afvalwens ben ik bij Sandra gekomen. Ik heb een intolerantietest laten doen en hier zijn van de 90 13 intoleranties uitgekomen, terwijl ik dacht nergens last van te hebben. Dus toch wel. Sinds ik aan de slag ben gegaan heb ik veel meer energie, ben veel afgevallen en voel ik me stukken prettiger. Ik eet nu veel gevarieerder dan voorheen en het is prima vol te houden. In het begin heb ik wel eens gedacht waar ben ik aan begonnen maar na verloop van tijd wordt het een gewoonte om de productetiketten te lezen, zelfs mijn dochter leest nu de etiketten. Na een paar maanden heb ik in overleg met Sandra voorzichtig de intoleranties weer toegevoegd aan mijn eetpatroon, dit verloopt nog steeds goed. Sandra en ik hebben na 7 maanden het traject heel positief afgesloten. Sandra heel erg bedankt voor je adviezen en de prettige sessies.

Vrolijke groeten Monique