Maag/darmklachten

Na 40 jaar geen buikklachten meer!

Mijn lichamelijke klachten worden elk jaar weer meer en daardoor ook mijn gebruik van medicijnen. Ik heb veel last van mijn darmen, schildklier en hart. Ik wilde niet nog meer medicijnen slikken. Ik werd door een goede vriendin, die in de medische sector werkt, attent gemaakt op de orthomoleculaire diëtist. Dus daar een afspraak mee gemaakt. Ik kwam bij Bianca voor het eerste gesprek. Zij nam de tijd om naar mijn bezorgdheid over mijn gezondheid te luisteren. En wij kwamen samen tot een stappenplan om te kijken wat er kon veranderen. Na enkele testen en bloedonderzoeken, waar een forse intolerantie voor een aantal voedingsmiddelen uit kwam. Met een dieet en een goede begeleiding daarin, voel ik mij, veel beter en ben ik van mijn darmklachten af. Na overleg met apotheker en huisarts en huisartsondersteuner, gebruik ik minder medicijnen. Ik loop al 40 jaar met buikklachten en geen enkele internist in al die jaren zocht het in mijn voeding. Het is zelfs zo dat mijn schildklier het weer aan kan, en doordat ik daar geen medicatie meer voor slik kan mijn hartmedicatie ook met minder en mijn bloeddruk is nu ook lager. Ik ben heel blij dat ik bij de orthomoleculaire diëtist, Bianca van den Heuvel, terecht ben gekomen. Zij luistert goed en gebruikt haar uitgebreide kennis om je te helpen met je klachten. Bianca kijkt naar wat jij nodig hebt en steunt en begeleid je daarin. Ik zie de toekomst met plezier tegemoet.

mw. K.

Buikklachten

Al enige tijd had ik buik klachten. Ondanks dat ik al enigszins bewust met m’n voedingspatroon om ging. Toen de klachten toenamen, dacht ik wat nu. Kwamen er mensen op m’n pad die bekend waren met de Orthomoleculair diëtist. Mijn gewoonte bij klachten is: “Wat kan ik zelf en wat kan ik alternatief doen.” voor Ik aan het reguliere begin.
Contact gezocht met “Gezondxtra” en na 3 afspraken en adviezen, m’n Voedingspatroon aangepast en de klachten verdwenen aanzienlijk. Als ik in het reguliere circuit was gegaan had ik w.s. vele onder zoeken moeten, Zonder resultaat.

Energieker en minder angsten!

“Dankzij de expertises van Bianca zijn mijn darmen nu nagenoeg ontstekingsvrij! Door samen te sleutelen aan mijn voedingspatroon voelen mijn maag en darmen rustiger, mijn stoelgang gaat richting normaal, ik heb minder last van eczeem, voel me energieker en mijn angsten zijn afgenomen. Zo fijn! Ook ben ik erg blij met de “onderhoudstips” voor als ik door een stressvolle periode ga, ter bescherming in stressvolle periodes. ”

Judith

Inzicht in oorzaak van de buikklachten

Ik heb mijn behandeling bij Gezondxtra als positief ervaren. Je krijgt vanaf het begin een duidelijke uitleg over het proces en je wordt er ook vooral zelf sterk bij betrokken, dit vond ik erg fijn. Hierdoor krijg je meer inzicht in de werking van je eigen lichaam en de problemen die je ondervind. Je kunt ook echt zelf kiezen op welke manier je aan de slag wilt gaan, bijvoorbeeld door middel van een test waarin je allergieën worden gemeten of door gewoonweg producten om en om niet te eten en er op die manier achter te komen waar het knelpunt zit. Ook wordt je goed geholpen bij het bepalen van je dieet en krijg je duidelijke informatie over hoe de intolerantie mogelijk/waarschijnlijk tot stand is gekomen. Dit vond ik ook erg waardevol en heeft mij denk ik ook geholpen om het dieet vol te houden.

Sharon

Darmklachten 

Ik loop al jaren met prikkelbare darm rond en kon met bepaalde pillen het nog wel onder controle houden. Maar afgelopen jaar werd het toch echt niet meer vol te houden om een normaal leven te leiden zonder hier iets aan te doen. Via de huisarts kwam ik bij de diëtiste terecht. Bij binnenkomst voelde ik me meteen op mijn gemak en het praten over mijn probleem ging me hierdoor goed af. Ze vroeg veel door en gaf me alle aandacht. Na besloten te hebben om extra test te laten doen om meer te weten te komen gaf ze me nog een aantal tips om mee te beginnen. Deze heb ik meteen toegepast en het verschil was gelijk voelbaar. Ook kreeg ik via de mail een heel plan waar ik allerlei voorbeelden kreeg om uit te kiezen zodat ik genoeg kon variëren. De eerste weken wist ik niet wat me overkwam. Eindelijk kon ik weer normaal eten op het werk en voor afspraken. Een maand later had ik mijn vervolgafspraak en daar kwam nog uit dat ik ook een glutenintolerantie heb. Ze heeft me een aantal middeltjes voorgeschreven die mijn darmen rust gaan geven en de werking gaan optimaliseren. Wat betekent dat het nog beter zal worden. En dat terwijl ik al zo blij ben met het resultaat in zo’n korte tijd. Mijn diëtiste heeft echt mijn leven veranderd hoe cheesy dat ook klinkt. Ik hoef niet meer bang te zijn en kan weer normaal eten zonder veel problemen. Ik ben haar hier erg dankbaar voor. Ik heb jaren gewacht om te gaan en sla mezelf nu voor de kop. Een aantal gesprekken en onderzoeken en het verschil is zo groot. Ik zou het iedereen aanraden.                                                                                                                Rianne

Na 8 jaar vrij van darmklachten!

Sandra, hartelijk dank voor jouw advies.Acht jaar heb ik last van mijn darmen gehad en ik ben er met jouw advies zo makkelijk van af gekomen.
Ik ben er heel erg blij mee.
Christien Bijker

Maagklachten                                                                                                          Ik kwam bij GezondXtra terecht omdat ik al een paar maanden last had van maagklachten. Ik wilde graag samen met een diëtiste kijken naar mijn voedingspatroon. Wat snel bleek is dat ik weinig eiwitten tot me nam en relatief veel graanproducten at. Met deze pijlers ben ik aan de slag gegaan en ik merkte al redelijk snel verschil in de frequentie van de maagklachten, het nam af. Daarnaast kan ik nu beter naar mijn lichaam luisteren en voel ik beter aan wat mijn lichaam goed aankan of wat niet. Ik ben erachter gekomen bijvoorbeeld dat mijn lichaam extra hard moet werken als ik koude producten eet. Ik ben heel blij met de ondersteuning van Bianca hierin, ze heeft me precies op het juiste punt verder geholpen en ik heb nu veel minder maagklachten dankzij de tips die ze mij heeft gegeven. Tevreden client

Darmklachten/PDS
Al een aantal jaren loop ik met darmklachten en niet gewoon alleen buikpijn, maar veel en vaak diarree. Op ieder onwillekeurig moment van de dag moest ik naar het toilet, erg lastig als er geen eentje in de buurt is. Langer ophouden dan 10 min. was niet mogelijk. Dus ging ik steeds minder spontaan een wandeling maken, altijd kijken waar ik kon gaan zitten of waar een horecagelegenheid in de buurt was.Ik had echt alles al geprobeerd, weinig hielp. Ik werd daar zo onzeker en verdrietig van dat ik eind 2013 contact heb opgenomen met Bianca. We zijn gestart met uitzoeken, bloedonderzoek op intoleranties, ontlasting onderzoek … de hele rimram kwam voorbij. Daar kwam o.a. uit dat ik een hoge intolerantie voor gluten heb, naast een lichte intolerantie voor lactose, koemelk, amandelen, mais en tonijn. Tijd voor actie! Begin 2014 zijn we begonnen met een dieet met ondersteunende middelen. Bianca heeft mij alles goed uitgelegd, dus ik wist waar ik aan zou beginnen.  Een jaar lang geen gluten, een aantal maanden geen lactose, koemelk etc. Een zoektocht naar wat ik wel mag eten was begonnen. Dat was 5 januari 2014, het is nu half februari 2015 en mijn eetpatroon is totaal veranderd, wat ten goede is gekomen voor mijn darmen. Weinig tot geen last meer, mijn ontlasting is voorbeeldig. Op dit moment eet ik af en toe een speltboterham, kijken hoe dat bevalt… en vandaar uit langzaam opbouwen. Lukt het niet dan is er geen man overboord want het dieet staat als een huis. Al met al ben ik heel blij dat ik naar Bianca ben toegegaan. Het contact over het verloop blijft voorlopig nog.
Marjo

Darmherstel, verbetering gezondheid
Omdat het me niet lukte om af te vallen, ben ik door de huisarts verwezen naar GezondXtra. Al in het eerste gesprek kwam naar voren dat ik waarschijnlijk een tarwe intolerantie had. Dat bleek ook zo te zijn plus nog een aantal andere allergieën. Ik ben een jaar hard aan het werk geweest met GezondXtra om mijn darmwand weer in orde te krijgen, omdat het niet goed functioneerde door die glutenallergie van minstens 10 jaar. Ik heb heel veel geleerd ook over gezonde voeding en voel me een stuk gezonder dan een jaar geleden.
H.M. Tepper

Prikkelbaar Darmsyndroom
Na drie huisartsen, specialist en MDL ars. En de nodige onderzoeken, naar huis gestuurd met het advies “je moet er maar mee leren leven”.
Dagelijks hevige pijn in de buik, ontstekingen maar niet genoeg voor Crohn dus PDS.
Na een duidelijke en heel begrijpelijke uitleg van Bianca een traject ingezet om mijn darm flora weer in balans te brengen. Een lang traject maar door goede begeleiding en open staan voor verschillende dingen, mijn darmflora weer in balans en geen pijn meer.
P. Verbeet