Darm

 Buikpijn, buikkrampen
 Diarree
 Verstopping
 Opgeblazen gevoel
 Rommelende buik
 Gasvorming
 Slijm bij de ontlasting

De bacteriën in je darmen zorgen voor een vlotte, soepele en goedgevormde stoelgang. Het evenwicht van je darmflora kan verstoord raken door vezelarme en vochtarme voeding, koffie en alcohol. Ook stress, medicijnen (o.a. antibiotica, narcose, ontstekingsremmers en pijnstillers), voedselvergiftiging, een allergie of infectie, intensief sporten en ouder worden werken verstorend. Als het aantal goede darmbacteriën afneemt kunnen bovenstaande klachten ontstaan.

Heb je last van één van de genoemde klachten? Dan kunnen wij jou helpen. In een uitgebreide anamnese bespreken we je leefstijl, voedingspatroon en je medische situatie en historie. We gaan op zoek naar de oorzaak van je klacht en geven je inzicht in de werking van je lichaam. Samen bekijken we welke voeding bij jou past en berekenen we hoeveel je nodig hebt.

Ook is een laboratoriumonderzoek naar eventuele tekorten aan vitaminen of mineralen mogelijk. Wij werken voor een mineralenmeting met de Oligoscan. Lees meer op de volgende pagina: https://gezondxtra.nl/extra-diensten/. Ook is onderzoek naar een voedselintolerantie mogelijk. Wij werken hiervoor met voedselintolerantietesten via Prohealth. Via de volgende link kun je meer lezen over wat er getest wordt bij Imupro Basic of Imupro complete: voedselovergevoeligheidstesten. Na dit onderzoek weet je wat je juist wel en beter niet kunt eten. Wij adviseren je dan om ondanks de beperkingen een volwaardige voedingspatroon te behouden. Je krijgt een persoonlijk voeding- en leefstijladvies met vezelrijke voeding, regelmatig bewegen en ontspanning. Maak een afspraak, krijg je darmen in evenwicht en laat je klachten verminderen of verdwijnen.

Ontlastingonderzoek
We kunnen ook een ontlastingonderzoek laten doen. Wij werken samen met een gespecialiseerd laboratorium dat de ontlasting onderzoekt, wat informatie geeft over zuurtegraad, spijsvertering, de soorten darmbacteriën, gisten en schimmels en doorlaatbaarheid van de darm (leaky gut)

Met een ontlastingonderzoek kun je de oorzaak van de spijsverteringsklacht achterhalen en toewerken naar de oplossing van de klacht. Met dit onderzoek kun je voorkomen dat je jarenlang onnodige supplementen of medicijnen gebruikt.
Wij werken hiervoor samen met MGlaboratorium en het laboratorium: RP Vitamino:
Ontlastingonderzoek