Mineralenmeting Oligoscan

Meting van mineralen en zware metalen op celniveau!
Wist je dat magnesium nodig is om de darmspier te laten ontspannen? Wist je dat silicium nodig is voor je botstructuur? Wist je dat selenium nodig is voor je schildklierwerking en om goed te kunnen ontgiften?

Veel fysiologische processen zoals je darmwerking, immuunsysteem, ontgifting, energieproductie, , glucosemetabolisme en aanmaak en afbraak van hormonen zijn afhankelijk van de aanwezigheid van mineralen. Wil jij weten of je voldoende mineralen hebt die je ook kunt gebruiken voor je gezondheid? Dat is bij ons meetbaar middels de Oligoscanmeting. Het is een fotospectrometrie-methode op de hand. Hiermee krijg je zeer snel inzicht in jouw mineralensituatie. Daarnaast worden ook zware metalen gemeten. Hier kun je een voorbeelduitslag bekijken: http://www.oligoscan-europa.com/Voorbeeld%20NL.pdf

Mineralen zijn onmisbaar voor vele functies. Denk aan magnesium wat bijvoorbeeld voor 300 biochemische processen in het lichaam gebruikt wordt. Te denken valt onder andere aan: hartritme, bloeddruk, ontspanning van spieren (ook de darmspier!). Mineralen werken veel met elkaar samen; een overzicht van de meest voorkomende mineralen geeft je daardoor de mogelijkheid om bij te sturen daar waar nodig. Uiteraard voorzien wij je van adviezen om toe te werken naar een goede balans.
We hebben mineralen nodig om goed te kunnen functioneren. Zie het als een portemonnee; we krijgen met de juiste voeding mineralen binnen. Daarnaast verbruiken we dagelijks hoeveelheden mineralen. Netto ontstaat er onder de streep een resultaat. Dit resultaat heeft te maken met: *is je voeding gezond genoeg? *is er sprake van stress; bij stress verbruik je namelijk veel mineralen *slaap je voldoende? * is er voldoende ontspanning. Zo wat factoren die meespelen hoe je in je mineralen zit. Mogelijk gebruik je een aanvulling met een supplement. Maar is dit voldoende en neem je je huidig voedingssupplement wel op?

Er is inmiddels veel bekend over de interactie van zware metalen, mineralenverbruik en fysiologische processen. Middels de meting kunnen we de huidige situatie in kaart brengen. Bij zware metalen kun je denken aan aluminium, kwik (amalgaamvullingen), cadmium enzovoort. Deze belasting van metalen in het lichaam vragen veel mineralen.

Wil je een afspraak om een meting met de oligoscan te doen? Maak hiervoor dan een afspraak. We plannen een consult van 45 minuten. Daarnaast is het tarief voor de eerste oligoscanmeting 75 euro. Mocht u een 2e meting willen laten doen in hetzelfde jaar; dan kost de meting 55 euro. Daarbij komt tevens een consult van 45 minuten. De meting bespreken we tijdens de afspraak en na de afspraak ontvang je van ons een verslag met adviezen ter verbetering. Graag bij het maken van de afspraak aangeven dat het een meting met de oligoscan betreft.

Voor de meting hebben we ook je bloedgroep nodig; deze is vaak via de huisarts op te vragen.