Hormonen

 -Pre-menstruele klachten
 -Opvliegers
 -Zwangerschap
 -Onregelmatige of uitblijvende menstruatie

De hormonen in het lichaam vervullen vele functies. Verstoring ervan kan vervelende gevolgen hebben. Last van stemmingswisselingen, buikpijn, hoofdpijn, gevoelige borsten in de week voor de menstruatie? Veel vrouwen hebben in meer of mindere mate last van dit soort klachten. Blijf hier niet mee rondlopen, een voedingspatroon kan deze klachten sterk verminderen of laten verdwijnen.

Opvliegers of depressieve klachten in de overgang? In de overgang vinden er heel wat hormonale veranderingen in je lichaam plaats. Met het juiste voedingspatroon, kort en krachtig bewegen en eventueel suppletie kun je de klachten van de overgang sterk verminderen. De juiste vetzuren, waar hormonen uit zijn opgebouwd, zijn hierbij belangrijk voor het aanmaken van de hormonen.

Wil je zwanger worden of ben je al zwanger? Bij een goede zwangerschap is het natuurlijk ook van groot belang dat de hormoonhuishouding in balans is. Je lichaam, en ook je ongeboren kind, heeft essentiële voedingsstoffen nodig. Vetzuren zijn bijvoorbeeld nodig voor de ontwikkeling van de hersenen van je kindje. Ook als je nog niet zwanger bent, is voeding van invloed op de kans om zwanger te worden.

Maak een afspraak om persoonlijk advies te krijgen om je hormoonhuishouding op orde te krijgen.

Prostaatvergroting of Prostatitis (prostaatontsteking)
– Vaak plassen
– Pijn bij het plassen
– Chronische urineweginfecties

Klachten die kunnen ontstaan doordat de prostaat gaat groeien en de urinebuis afgekneld wordt. Uit schattingen blijkt dat 25% van de veertigers en 80% van de zeventigers een vergrote prostaat hebben. Prostaatvergroting of prostatitis hoeven niet bij het ouder worden te horen. Voeding zoals een goede vetzuurverhouding, voldoende anti-oxidanten en daarnaast beweging, stressreductie en een goed werkende lever zijn hierbij nodig. Wij geven je adviezen en maken een behandelplan op maat voor jou. Nieuwsgierig? Maak een afspraak.