Lever

 Slechte vertering
 Vettige ontlasting
 Galstenen
 Levercirrose

De lever is een van de belangrijkste organen in ons lichaam. Hier worden giftige stoffen onschadelijk gemaakt, afgebroken en uitgescheiden. Wanneer de lever het te druk heeft, raakt hij overbelast en zoekt het lichaam andere wegen om stoffen af te voeren. De lever zorgt ervoor dat je voedingsstoffen uit het bloed kunt opnemen en gebruiken. Daarnaast speelt de lever een rol in je spijsvertering door gal aan te maken voor de vetvertering.
Vermoeidheid, jeuk en een slechte reactie op voeding en medicijnen kunnen het gevolg zijn van een slecht functionerende lever. Ook kan de lever bij een aanhoudende belasting, door overgewicht, verkeerde voeding, medicatie of alcohol, gaan vervetten. Dit leidt tot functieverlies.
Maak een afspraak, dan gaan we samen op zoek naar de geschikte voeding. Het voedingsadvies is persoonlijk, helemaal aangepast aan jouw wensen, klachten en mogelijkheden. Door de voeding aan te passen, zorg te dragen voor de juiste vetzuren en voldoende vitamines en mineralen ondersteun je optimaal het herstel.