Maag / Darm / Lever

Maag
– Maagzuur, reflux
– Opgeblazen gevoel
– Boeren, oprispingen
– Misselijkheid
– Maagpijn

Al jaren maagzuurremmers nodig?
Brandend maagzuur of een opgeblazen gevoel is erg vervelend. Het kan veroorzaakt worden door een verminderde spijsvertering. Met een uitgebreide anamnese gaan we samen op zoek naar de oorzaak van je klacht. Als eerste kijken we naar de voeding. Daarnaast geven we je een leefstijladvies, eventueel aangevuld met een suppletie-advies. Hierdoor zijn de klachten vaak zonder medicatie op te lossen.

Wil je samen op zoek naar de oplossing van de oorzaak van de klacht? Maak dan een afspraak.

Darmen
– Buikpijn, buikkrampen
– Diarree
– Verstopping
– Opgeblazen gevoel
– Rommelende buik
– Gasvorming
– Slijm bij de ontlasting

De bacteriën in je darmen zorgen voor een vlotte, soepele en goedgevormde stoelgang. Het evenwicht van je darmflora kan verstoord raken door vezelarme en vochtarme voeding, koffie en alcohol. Ook stress, medicijnen (o.a. antibiotica, narcose, ontstekingsremmers en pijnstillers), voedselvergiftiging, een allergie of infectie, intensief sporten en ouder worden werken verstorend. Als het aantal goede darmbacteriën afneemt kunnen bovenstaande klachten ontstaan.

Heb je last van één van de genoemde klachten?
Dan kunnen wij jou helpen. In een uitgebreide anamnese bespreken we je leefstijl, voedingspatroon en je medische situatie en historie. We gaan op zoek naar de oorzaak van je klacht en geven je inzicht in de werking van je lichaam. Samen bekijken we welke voeding bij jou past en berekenen we hoeveel je nodig hebt.

Ook is een laboratoriumonderzoek naar eventuele tekorten aan vitaminen of mineralen, of voor een voedselintolerantie mogelijk. Na dit onderzoek weet je wat je juist wel en beter niet kunt eten. Hierdoor kunnen we de voeding verder aanpassen en indien nodig supplementen of probiotica adviseren. Je krijgt een persoonlijk voeding- en leefstijladvies met vezelrijke voeding, regelmatig bewegen en ontspanning. Maak een afspraak, krijg je darmen in evenwicht en laat je klachten verminderen of verdwijnen.

Ontlastingonderzoek
We kunnen ook een ontlastingonderzoek laten doen. Wij werken samen met een gespecialiseerd laboratorium dat de ontlasting onderzoekt, wat informatie geeft over zuurtegraad, spijsvertering, de soorten darmbacteriën, gisten en schimmels.

Met een ontlastingonderzoek kun je de oorzaak van de spijsverteringsklacht achterhalen en toewerken naar de oplossing van de klacht. Met dit onderzoek kun je voorkomen dat je jarenlang onnodige supplementen of medicijnen gebruikt.

Lever
– Slechte vertering
– Vettige ontlasting
– Galstenen
– Levercirrose

De lever is een van de belangrijkste organen in ons lichaam. Hier worden giftige stoffen onschadelijk gemaakt, afgebroken en uitgescheiden. Wanneer de lever het te druk heeft, raakt hij overbelast en zoekt het lichaam andere wegen om stoffen af te voeren. De lever zorgt ervoor dat je voedingsstoffen uit het bloed kunt opnemen en gebruiken. Daarnaast speelt de lever een rol in je spijsvertering door gal aan te maken voor de vetvertering.

Vermoeidheid, jeuk en een slechte reactie op voeding en medicijnen kunnen het gevolg zijn van een slecht functionerende lever. Ook kan de lever bij een aanhoudende belasting, door overgewicht, verkeerde voeding, medicatie of alcohol, gaan vervetten. Dit leidt tot functieverlies.

Maak een afspraak, dan gaan we samen op zoek naar de geschikte voeding. Het voedingsadvies is persoonlijk, helemaal aangepast aan jouw wensen, klachten en mogelijkheden. Door de voeding aan te passen, zorg te dragen voor de juiste vetzuren en voldoende vitamines en mineralen ondersteun je optimaal het herstel.