Wie zijn wij

Wij zijn Bianca van den Heuvel en Sandra Overeem. Wij helpen graag mensen om hun gezondheid te verbeteren. Daarom hebben we samen een praktijk opgezet. Ons team is uitgebreid met: Elke Kuepers  vanaf 2016 en Lienke van Deuzen vanaf 2018. Verderop vind je een toelichting op de achtergrond van Elke en Lienke en wat zij je te bieden hebben.
Ben je op zoek naar begeleiding voor een gezonde leefstijl, wil je voedingsadvies en/of eventueel aanvullend onderzoek naar ontlasting en/of intoleranties?  Dat kan bij ons allemaal.

Naast onze HBO-opleiding tot diëtist hebben wij ons gespecialiseerd tot orthomoleculair diëtist en PNI-therapeut. Deze specialisatie maakt dat we naast het aanpakken van de oorzaak van de klacht naar de werking van het totale lichaam kijken en niet alleen het ziektebeeld behandelen.

Voor ons is er een duidelijke samenhang tussen lichaam en geest. Qua lichamelijke gezondheid ligt de basis bij goedwerkende darmen en spijsvertering. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in darmklachten met een opleiding tot darmtherapeut.

Wat hebben we jou te bieden?
Door deze specialisaties hebben wij meer te bieden aan jou als cliënt. We begrijpen hoe het lichaam werkt, leggen verbanden en weten wat je er met voeding aan kunt doen. In ons werk vinden wij het contact met mensen erg fijn en nemen we graag de tijd voor onze cliënten. We doen ons werk met veel passie en willen je graag helpen.

Het speuren met de cliënt naar de oorzaak van de klacht maakt het werk leuk. We willen je enthousiast maken en motiveren door onze kennis met je te delen en inzicht te geven in het belang van de werking van het lichaam, goede voeding en optimale gezondheid. Met een op jou persoonlijk afgestemd voedings- en leefstijladvies kun je zelf actief aan je gezondheid werken. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest bevorderd.

Wanneer cliënten verbetering hebben bereikt in hun gezondheid zijn wij erg blij. Het geeft veel energie en voldoening wanneer we mensen ook echt een stap(je) verder helpen en klachten verminderen of verdwijnen.

Onderstaand een foto van ons: Sandra (links) en Bianca (rechts)
Sandra en Bianca

foto Elke Kuepers 2016 2
Ik ben Elke Kuepers, vanaf september 2016 ben ik werkzaam bij Gezondxtra.
Ik heb me altijd al geïnteresseerd in de diepere oorzaken van ziektebeelden en stelde mezelf vragen als waarom dan? Hoe dan? Ik kijk graag zonder oordeel ergens naar, hierdoor kwam al vroeg de opleiding tot orthomoleculair therapeut op mijn pad. Na de HBO opleiding Voeding & Dietetiek ben ik de orthomoleculaire opleiding gaan volgen. Deze opleiding heb ik in 2016 afgerond. Sindsdien ben ik werkzaam als orthomoleculair diëtist. Het geeft veel voldoening dat ik deze kennis meteen toe kan passen in de praktijk. Ik geloof er net als Bianca en Sandra sterk in dat de oorzaak van de klachten aangepakt moet worden en dat de spijsvertering en de darmen hier een centrale rol in spelen. Als specialisatie heb ik dan ook de darmtherapie opleiding gevolgd.
Ieder mens is daarbij anders en ik vind het vooral belangrijk dat jij je bewust wordt van wat er in jouw lichaam gebeurt. Bewustzijn van de werkingsmechanismen van jouw lichaam geeft jou een enorme kracht om het probleem bij de kern aan te pakken.
Graag help ik je bij:
-Darm, maag en lever problemen, zoals bijvoorbeeld prikkelbare darmen, spijsverteringsproblemen, leververvetting
-Hormoonproblematiek, zoals bijnieruitputting, burn-out, insuline resistentie, oestrogeendominantie premenstruele klachten, endometriose, zwangerschap en een te traag werkende schildklier.
-Voeding bij sporters.

 

 

Mijn naam is Lienke van Deuzen en ik werk sinds 2018 bij GezondXtra. Hier laat ik me iedere dag opnieuw weer inspireren door mijn collega’s Bianca, Sandra en Elke. Al jaren word ik geïnspireerd door voeding en de invloed ervan op de gezondheid.

In mijn omgeving is lijnen, afvallen, gezond eten een onderwerp wat dagelijks wordt besproken. Veel mensen om me heen zijn met voeding bezig. Hoe zit het nu precies, kan voeding werken als geneesmiddel, welke voeding is gezond en welke voeding kunnen we beter beperken? Juist! dat vroeg ik me ook af en ik heb de keuze gemaakt om van dit veel besproken onderwerp mijn werk te maken. Mijn opleiding voeding & diëtetiek, heb ik gevolgd in Nijmegen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na het volgen van deze studie ging mijn interesse uit naar de voedingsgeneeskunde. De opleiding orthomoleculaire geneeskunde, gevolgd door de opleiding tot darmtherapeut kwamen hierdoor op mijn pad.

Dagelijks begeleid ik mensen met:

-Darm, maag en lever problemen, zoals bijvoorbeeld prikkelbare darmen, spijsverteringsproblemen, leververvetting, voedingsintoleranties en allergieën.

-Hormoonproblematiek, zoals bijnieruitputting, burn-out, insuline resistentie, oestrogeendominantie premenstruele klachten, endometriose, zwangerschapsproblematiek en schildklierproblemen.

-Huidklachten, slechte mondgezondheid (zoals tandvleesontstekingen, parodontitis, etc.).

-Klachten rondom botten, spieren, gewrichten (reuma, ms, osteoporose, etc.).