Huid / Mond / Tanden

Huid
– Acne
– Couperose/ Acne-Rosacea
– Eczeem
– Netelroos
– Huid- en voetschimmel
– Gordelroos
– Psoriasis
– Slecht genezende wonden

Jeuk, droge huid, eczeem of netelroos, een huidaandoening kan erg storend zijn en soms zelfs pijnlijk.

Heb je last van een huidaandoening?
Voeding kan invloed hebben op de verergering van de klachten. Te veel suikers, rode wijn, sojaproducten of een slechte verhouding van vetzuren zijn factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op de ontstekingen in de huid. Ook allergieën, stress en extreme vermoeidheid kunnen huidaandoeningen verergeren.

Afhankelijk van jouw geschiedenis maken we een persoonlijk behandelplan ter bevordering van een gezonde huid. We begeleiden je bij de aanpassingen in je voeding, eventueel aangevuld met supplementen. Met de juiste voedingsadviezen kan de weerstand van de huid verbeterd worden en daardoor kunnen schimmels en bacteriën beter aangepakt worden. Een goede hormonale balans is van groot belang naast een optimale inname aan vitamines, mineralen en vetzuren.

Weet jij of je de juiste vetzuren of voldoende anti-oxidanten vanuit je voeding binnen krijgt? Of zou je jezelf hierover willen laten adviseren door een specialist op het gebied van voeding?
Maak een afspraak en krijg een voeding afgestemd op jouw behoeften. Hierdoor verzorg je de huid van binnenuit en kan de huid een stuk rustiger worden!

Mond
– Koortslip
– Aften
– Slechte adem/halitose

Heb je vaak last van een koortslip of aften?
Een koortslip wordt veroorzaakt door het herpesvirus. Bij een lage weerstand, weinig slaap, stress of door de zon kan het virus de kop opsteken. Aften kunnen veroorzaakt worden door tekorten aan vitamines en mineralen en voedselovergevoeligheden. Door de juiste voeding en voedingssupplementen kun je de uitbraak bekorten, voorkomen of genezen.

Meer weten? Maak een afspraak!

Een slechte adem is heel vervelend. Het kan uit de mond zelf komen maar ook uit het maagdarmkanaal. Wanneer de mondhygiënist het probleem niet kan verhelpen, dan is de oorzaak meestal gelegen in de maag of darmen. Darmgassen en een slecht werkende maag zijn de meest voorkomende oorzaken. Een ontlastingsonderzoek kan dit aan het licht brengen. Met een gericht voedingsadvies kunnen de klachten verdwijnen.

Tanden
– Tandvleesontsteking / Parodontitis

Last van ontstoken tandvlees?
Dit wordt meestal behandeld door de tandarts of mondhygiënist. Parodontitis is een ontsteking die komt van binnenuit. Indien de behandeling onvoldoende aanslaat, is het goed om eens een afspraak te maken om je voedingstoestand te laten bekijken.

Parodontitis kan sneller verbeteren als de ontstekingen onder controle zijn en als je juiste vetzuren en anti-oxidatieve voeding gebruikt. Dit kan indien nodig aangevuld worden met supplementen. Een gezond lichaam en een gezonde mond gaan samen!