Preventie

Preventieve gezondheid

Wil je klachten voorkomen en preventief maatregelen nemen door je gezondheid te bevorderen en te beschermen? We helpen je naar een gezondere manier van leven. We geven je een behandelplan met een voedings- en leefstijladvies op maat waarmee je zelf gezonder kunt leven. Zo neem je jouw gezondheid in eigen hand. Voorkom klachten en streef naar een optimale gezondheid.

Een optimale darmgezondheid

Je gezondheid begint in je darmen. Deze hebben een centrale rol in preventieve gezondheid. Het maagdarmkanaal heeft invloed op je algehele gezondheid, zoals je hormoonsysteem, prestatievermogen en geestelijk welbevinden. Een goede darmfunctie is daarom essentieel voor een goede gezondheid. In de darmen vindt een groot deel van de spijsvertering plaats. De spijsvertering is het hele proces van het afbreken van voedsel tot voedingsstoffen die het lichaam kan opnemen en gebruiken. Zo wordt je hele lichaam voorzien van energie en voedingsstoffen. De afvalstoffen voeren we af, in de vorm van ontlasting. Een goede, dagelijkse stoelgang (nummer 3 en 4 in de Bristol Stool Chart, zie onder) is dus heel belangrijk voor een goede gezondheid. Wij hebben al jaren ervaring met het doen van ontlastingsonderzoeken en kunnen je als darmtherapeut een goed en persoonlijk advies geven.

Gezonde voeding en leefstijl
Wil je ook een gezonde leefstijl, meer bewegen en gezond eten? Volwaardige voeding en een gezonde leefstijl voorkomen klachten en zijn de basis van een goede gezondheid. Met een gezonde voeding en leefstijl kun je jouw darmen in goede conditie houden. Zo kunnen je darmen de functie van de spijsvertering goed blijven uitvoeren. Wil je advies over volwaardige voeding en een gezonde leefstijl? Maak dan een afspraak. Wij begeleiden je graag in jouw proces voor een optimale gezondheid. 

Inzicht in de status van jouw gezondheid
Wil je weten hoe het nu met jouw gezondheid gesteld is? In onze webshop vind je intolerantieonderzoeken, ontlastingsonderzoeken en DNA-onderzoeken die je zowel preventief kunt doen als wanneer je klachten hebt. Het doel is om je gezondheid te beschermen en te verbeteren. Door voor het eerste gesprek onderzoek te doen krijg je sneller inzicht in hoe het gesteld is met jouw gezondheid. Ontdek de positieve gezondheidseffecten van preventief handelen.