Preventie

Wat is gezonde voeding voor mij?
Er is veel informatie over voeding te vinden maar een antwoord op jouw specifieke vraag vind je vaak niet. Wil je weten of je gezond eet, alles binnenkrijgt wat je nodig hebt, wat je kunt aanpassen om je nog fitter te voelen of heb je een andere vraag op voedingsgebied? Wij hebben de antwoorden en geven jou graag persoonlijk advies. Meer weten? Maak een afspraak. Een volwaardige voeding en een gezonde leefstijl voorkomt klachten en is de basis van een goede gezondheid.

Jong en oud
Elke levensfase brengt andere situaties met zich mee en vraagt andere voedingsstoffen. De huidige snelle maatschappij verwacht veel van ons. Veel mensen krijgen onvoldoende vitamines en mineralen binnen. Het hangt af van wat je eet en nodig hebt, en hoe je lichaam in staat is alles op te nemen. Medicijngebruik, ziekte, een slechte vertering of stress vergroten de tekorten aan bepaalde vitaminen en mineralen. Een goede voeding kan tekorten opheffen, eventueel aangevuld met voedingssupplementen. Neem contact op voor een persoonlijk voedingsadvies of een vitamine- en mineralencheck.

Vitamine- en mineraleninname
Dagelijks heb je vitaminen en mineralen nodig. Zonder kan je lichaam niet werken en kun je allerlei klachten krijgen. Ook helpt het om allerlei ziektes te voorkomen. Vitamine D is bijvoorbeeld nodig om botontkalking te voorkomen. Wil jij weten of je alles binnenkrijgt, of je extra vitaminen en mineralen nodig hebt? Of je tekorten hebt?

Wist jij bijvoorbeeld dat bij stress meer magnesium en vitamine C verbruikt wordt? Samen analyseren we je voeding en adviseren je voor een optimale voedingsinname. Desgewenst kunnen we een laboratoriumonderzoek aanvragen waardoor je weet welke tekorten je lichaam heeft. Ook behoort het laten doen van een oligoscanmeting tot de mogelijkheden. Lees via de volgende link er meer over: oligoscan Een persoonlijk afgestemd behandelplan bevat een voedingsadvies, bewegingsadvies en indien wenselijk een suppletie-advies. Ook is een supermarktrondleiding of koelkastcheck mogelijk. Interesse? Maak dan een afspraak.

Voedingssupplementen
Voedingssupplementen zijn vitamines, mineralen, vetzuren, probiotica of andere stoffen die normaal in de voeding voorkomen. Voedingssupplementen kunnen nooit een volwaardige voeding vervangen maar zijn bedoeld als (tijdelijke) aanvulling hierop. Er is veel kwaliteitsverschil tussen supplementen. Wij zijn opgeleid om supplementen op kwaliteit te beoordelen. Vraag je jezelf ook weleens af waarom een vitamine D, ijzer- of calciumtekort bij jou ontstaat? Maak een afspraak, samen zoeken we dit uit waardoor jij je gezondheid kunt verbeteren.