Over ons

Wie zijn wij?

Wij Bianca van den Heuvel en Lienke van Deuzen, staan samen aan het roer van GezondXtra. GezondXtra bestaat al meer dan tien jaar. Bianca is samen met Sandra Overeem gestart met de praktijk. In 2024 heeft Lienke het stokje van Sandra overgenomen. Wij zijn beiden opgeleid tot orthomoleculaire diëtist, kPNI therapeut en darmspecialist. We begeleiden mensen om hun gezondheid te verbeteren door op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht of symptoom. We kijken hierbij naar de omgevingsfactoren en de werking van het totale lichaam.

Bianca van den Heuvel 

Mijn naam is Bianca van den Heuvel. Na de hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek ben ik gaan werken bij een uitzendbureau. Daar heb ik met veel plezier 10 jaar gewerkt in verschillende functies. Mijn passie voor voeding kwam echter weer boven. Ik vond de verdieping in de kPNI-opleiding. Aanvullend heb ik de opleiding darmtherapie gevolgd. In beide opleidingen heb ik veel geleerd over de fysiologie van het lichaam en hoe de verschillende orgaansystemen met elkaar samenwerken. Het kijken naar de mens als totaal persoon en de samenhang van lichaam, geest en omgeving maakt voor mij het werk compleet. 

In 2007 ben ik gestart met een praktijk als orthomoleculair diëtist, kPNI- en darmtherapeut. Ik vind het elke dag weer een feestje als ik samen met cliënten kan puzzelen naar de oorzaak van een klacht. De cliënt is expert van zijn of haar eigen lichaam en ik denk fysiologisch mee. Zo komen we samen tot een advies op maat. Ik volg graag bijscholingen om bij te blijven en vooral omdat ik het leuk vind. De opgedane kennis gebruik ik dan weer graag om de gezondheid van cliënten te verbeteren.

Bij mij kun je terecht voor:

 • Neurodegeneratieve ziektebeelden: alzheimer, parkinson.
 • Auto immuunaandoeningen: reumatoide artritis, MS, psoriasis, vitiligo, ziekte van Graves, Hashimoto
 • Hormonale klachten: overgangsklachten, menstruatieklachten, vergrote prostaat, insulineresistentie, oestrogeendominantie
 • Maag-, darm- en leverklachten, zoals vervette lever (NAFLD) prikkelbare darmen, spijsverteringsproblemen en voedingsintoleranties
 • Huidklachten, zoals acné, eczeem

Kijk hier voor opleidingen en werkervaring

Lienke van Deuzen

Mijn naam is Lienke van Deuzen. Ik werk sinds 2018 bij GezondXtra. De werking van voeding en de invloed ervan op de gezondheid inspireren me al jaren. Ook mijn collega’s bij GezondXtra inspireren mij dagelijks.

Ik merk dat mijn omgeving zich dagelijks bezighoudt met lijnen, afvallen en gezond eten. Veel mensen zijn met voeding bezig maar weten niet goed hoe ze hun doel moeten bereiken. Hoe zit het nu precies? Welke voeding is gezond en welke niet? En kan voeding werken als geneesmiddel? Deze vragen hielden mij ook bezig en daarom heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Nadat ik deze studie heb afgerond ging mijn interesse uit naar de voedingsgeneeskunde. Daarom heb ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde én darmtherapie gevolgd. De kPNI opleiding heb ik afgerond met een mastertitel.

In de praktijk begeleid ik dagelijks mensen met:

 • Maag,- darm,- en leverklachten zoals prikkelbare darmen, spijsverteringsproblemen, leververvetting, voedingsintoleranties en allergieën.
 • hormoonproblematiek: bijnieruitputting, burn-out, insuline-resistentie, tie, premenstruele klachten, endometriose, zwangerschapsproblematiek en schildklierproblemen.
 • huidklachten en slechte mondgezondheid: ptandvleesontstekingen en parodontitis.
 • gewrichts-, spier- en botklachten: reuma, MS, osteoporose.
 • Auto immuunaandoeningen: psoriasis, reumatoide artritis, Vitiligo, Hashimoto/Graves

Kijk hier voor opleidingen en werkervaring

Imke Vogelsangs 

 

Ik ben Imke Vogelsangs en vanaf 2023 werkzaam bij Gezondxtra. Als jonge meid was ik al bezig met het verzorgen van make-up, haar en huid. Deze passie heb ik uiteindelijk verbreed in de opleiding tot schoonheidsspecialist, waar ik veel kennis op heb gedaan van de huid van buitenaf.
Gedurende deze opleiding kreeg ik tevens interesse naar gezonde voeding, waarna ik de opleiding voeding en diëtetiek heb gedaan.
Al snel kwam ik erachter dat ik met beide opleidingen, zowel kennis had van de huid en van gezonde voeding, maar de koppeling tussen deze twee opleidingen miste ik.

Zelf kampte ik met acne, in eerste instantie met name op mijn rug en uiteindelijk ook op mijn gelaat. Tevens kreeg ik steeds meer klachten van mijn darmen. Na wat zelfonderzoek was mij wel duidelijk dat huidproblemen bijna altijd van binnenuit komen. Eigenlijk is dit gewoon een signaaltje vanuit je lichaam dat er iets mis gaat.. En daar wilde ik graag alles van weten!
Daarom heb ik mijn kennis verbreed met behulp van de opleiding tot orthomoleculair therapeut en uiteindelijk ook gespecialiseerd als darmtherapeut.

Al deze kennis samen heeft mij een duidelijk beeld van het lichaam gegeven. Stap voor stap kijken naar wat er mis gaat in het lichaam en hoe dit opgelost kan worden, waardoor klachten zullen verdwijnen. Dat is mijn drijfveer! Graag ga ik met jou de uitdaging aan om deze puzzel op te lossen!

Herken je jezelf in onderstaande klachten? ik help je graag in de zoektocht naar een echte oplossing

 • Maag-, darm- en leverklachten, zoals prikkelbare darmen, spijsverteringsproblemen en voedingsintoleranties
 • Huidklachten, zoals acné, eczeem, rosacea en psoriasis
 • Hormonale klachten zoals insulineresistentie, oestrogeendominatie

Kijk hier voor opleidingen en werkervaring

Inge Basten

Mijn naam is Inge Basten en vanaf 2021 werkzaam bij Gezondxtra. De invloed die voeding heeft op het lichaam vind ik interessant en dat is een van de redenen dat ik destijds ben gestart met de opleiding Voeding & Diëtetiek. Tijdens de opleiding merkte ik dat ik veel interesse had in het maag en-darmstelsel. Want hoe bijzonder is het dat jouw lichaam – bestaande uit zoveel onderdelen – perfect samenwerkt om bijvoorbeeld voedingsstoffen uit de voeding op te kunnen nemen? Ik zie het als een lange baan van dominoblokjes die allerlei processen activeren zodra ze goed op elkaar afgestemd staan. Zodra er klachten ontstaan vind ik het belangrijk om te zoeken naar het stukje in de dominoreeks waar het niet helemaal goed verloopt. Hierdoor kunnen we vervolgens de onderliggende oorzaak aanpakken en samen tot een oplossing komen die passend is bij jou als persoon.

Aanvullend heb ik de opleiding tot darmtherapeut, voor een specialisatie op het gebied van darmen afgerond. Tevens heb ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond. Hierin heb ik nog meer geleerd over hoe onze orgaansystemen samenwerken. Met name het zoeken naar de oorzaak van klachten is een meerwaarde ten opzichte van mijn basisopleiding. Daarnaast vind ik het van groot belang om mijzelf te blijven ontwikkelen binnen dit vakgebied. Tot nu toe heb ik als diëtist vooral mensen met klachten in het maag-darmstelsel geholpen bij het oplossen van de puzzel.

Binnen GezondXtra help ik jou graag bij:

 • Maag, darm -en leverklachten: maagklachten, spijsverteringsklachten, prikkelbare darmen, vitamine -en mineralentekorten, intoleranties op voeding
 • Hormonale klachten: insulineresistentie, oestrogeendominantie

Kijk hier voor opleidingen en werkervaring