Over ons

Wie zijn wij?

Wij, Bianca van den Heuvel en Sandra Overeem, hebben samen GezondXtra opgezet. Wij zijn beiden opgeleid tot orthomoleculaire diëtist, kPNI-therapeut en darmtherapeut. We begeleiden mensen om hun gezondheid te verbeteren door op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht of symptoom. We kijken hierbij naar de omgevingsfactoren en de werking van het totale lichaam. 

Sandra Overeem 

Ik ben Sandra Overeem. Na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek ben ik enkele jaren werkzaam geweest in de voedingsmiddelenindustrie op het gebied van marketing en klantenservice. Daarna heb ik enkele jaren gewerkt op een juridische klantenservice van een groot bouwbedrijf. De interesse in voeding is echter altijd gebleven. 

In 2008 ben ik gestart als orthomoleculair diëtist/kPNI-therapeut. Wat een feest om dit te mogen doen! Met elke cliënt kijk ik samen naar de mogelijke oorzaak of oorzaken van de klachten die er zijn. Zo geef ik uitleg over wat er onderliggend (fysiologisch) mee kan spelen in de klachten. Samen bepalen we vervolgens de stappen die gezet kunnen worden, met de cliënt als kapitein van het schip. Het is elke keer weer een mooie uitdaging om samen toe te werken naar een positief resultaat.

Vanwege mijn eigen gezondheid ben ik in aanraking gekomen met de orthomoleculaire en kPNI-werkwijze. Dit heeft mijzelf erg goed geholpen en de passie in mij aangewakkerd om mijzelf hierin bij te scholen. Aanvullend heb ik de opleiding tot darmtherapeut gevolgd. Ook heb ik de P (psyche) binnen de kPNI verder uitgediept in aanvullende opleidingen. In deze opleidingen en door mijn werkervaring heb ik veel kennis opgedaan over de fysiologie van het lichaam. Ook heb ik geleerd dat zowel het fysieke als het emotionele/mentale deel invloed op alle organen en systemen heeft. 

Kijk hier voor opleidingen en werkervaring

Bianca van den Heuvel 

Mijn naam is Bianca van den Heuvel. Na de hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek ben ik gaan werken bij een uitzendbureau. Daar heb ik met veel plezier 10 jaar gewerkt in verschillende functies. Mijn passie voor voeding kwam echter weer boven. Ik vond de verdieping in de kPNI-opleiding. Aanvullend heb ik de opleiding darmtherapie gevolgd. In beide opleidingen heb ik veel geleerd over de fysiologie van het lichaam en hoe de verschillende orgaansystemen met elkaar samenwerken. Het kijken naar de mens als totaal persoon en de samenhang van lichaam, geest en omgeving maakt voor mij het werk compleet. 

In 2007 ben ik gestart met de praktijk als orthomoleculair diëtist, kPNI- en darmtherapeut. Ik vind het elke dag weer een feestje als ik samen met cliënten kan puzzelen naar de oorzaak van een klacht. De cliënt is expert van zijn of haar eigen lichaam en ik denk fysiologisch mee. Zo komen we samen tot een advies op maat. Ik volg graag bijscholingen om bij te blijven en vooral omdat ik het leuk vind. De opgedane kennis gebruik ik dan weer graag om de gezondheid van cliënten te verbeteren.

Kijk hier voor opleidingen en werkervaring

Elke Kuepers 

Ik ben Elke Kuepers. Sinds september 2016 ben ik werkzaam bij GezondXtra.

Ik heb altijd al interesse gehad in de diepere oorzaken van ziektebeelden. Ik stelde mezelf vragen als: waarom dan? Hoe dan? Ik kijk graag zonder oordeel ergens naar. Daarom kwam de opleiding tot orthomoleculair therapeut al vroeg op mijn pad. Na de hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek heb ik de orthomoleculaire opleiding in 2016 afgerond.

Het geeft mij veel voldoening dat ik mijn kennis meteen kan toepassen binnen GezondXtra. Net als Bianca en Sandra, geloof ik er sterk in dat de oorzaak van de klachten aangepakt moet worden én dat een goede darmgezondheid een centrale rol speelt om klachten te verminderen. Daarom heb ik ook de opleiding tot darmtherapeut gevolgd.

Ieder mens is anders. Ik vind het vooral belangrijk dat jij je bewust wordt van wat er in je lichaam gebeurt. Bewustzijn van de werkingsmechanismen van jouw lichaam geeft jou een enorme kracht om het probleem bij de kern aan te pakken.

Ik help je graag bij:

  • maag, darm- en leverklachten, zoals prikkelbare darmen, spijsverteringsproblemen, voedselintoleranties en leververvetting.
  • hormoonproblematiek, zoals bijnieruitputting, burn-out, insuline-resistentie, oestrogeendominantie, pre-menstruele klachten, endometriose, zwangerschap en een te traag werkende schildklier.

Kijk hier voor opleidingen en werkervaring

Lienke van Deuzen 

Mijn naam is Lienke van Deuzen. Ik werk sinds 2018 bij GezondXtra. De werking van voeding en de invloed ervan op de gezondheid inspireren me al jaren. Ook mijn collega’s bij GezondXtra inspireren mij dagelijks.

Ik merk dat mijn omgeving zich dagelijks bezighoudt met lijnen, afvallen en gezond eten. Veel mensen zijn met voeding bezig maar weten niet goed hoe ze hun doel moeten bereiken. Hoe zit het nu precies? Welke voeding is gezond en welke niet? En kan voeding werken als geneesmiddel? Deze vragen hielden mij ook bezig en daarom heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Nadat ik deze studie heb afgerond ging mijn interesse uit naar de voedingsgeneeskunde. Daarom heb ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde én darmtherapie gevolgd. 

Op de praktijk begeleid ik dagelijks mensen met:

  • maag, darm- en leverklachten: prikkelbare darmen, spijsverteringsproblemen, leververvetting, voedingsintoleranties en allergieën.
  • hormoonproblematiek: bijnieruitputting, burn-out, insuline-resistentie, oestrogeendominantie, premenstruele klachten, endometriose, zwangerschapsproblematiek en schildklierproblemen.
  • huidklachten en slechte mondgezondheid: tandvleesontstekingen en parodontitis.
  • gewrichts-, spier- en botklachten: reuma, ms, osteoporose.

Kijk hier voor opleidingen en werkervaring

Inge Basten

Mijn naam is Inge Basten en vanaf 2021 werkzaam bij Gezondxtra. De invloed die voeding heeft op het lichaam vind ik interessant en dat is een van de redenen dat ik destijds ben gestart met de opleiding Voeding & Diëtetiek. Tijdens de opleiding merkte ik dat ik veel interesse had in het maag en-darmstelsel. Want hoe bijzonder is het dat jouw lichaam – bestaande uit zoveel onderdelen – perfect samenwerkt om bijvoorbeeld voedingsstoffen uit de voeding op te kunnen nemen? Ik zie het als een lange baan van dominoblokjes die allerlei processen activeren zodra ze goed op elkaar afgestemd staan. Zodra er klachten ontstaan vind ik het belangrijk om te zoeken naar het stukje in de dominoreeks waar het niet helemaal goed verloopt. Hierdoor kunnen we vervolgens de onderliggende oorzaak aanpakken en samen tot een oplossing komen die passend is bij jou als persoon.

Aanvullend heb ik de opleiding tot darmtherapeut, voor een specialisatie op het gebied van darmen afgerond. Tevens heb ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond. Hierin heb ik nog meer geleerd over hoe onze orgaansystemen samenwerken. Met name het zoeken naar de oorzaak van klachten is een meerwaarde ten opzichte van mijn basisopleiding. Daarnaast vind ik het van groot belang om mijzelf te blijven ontwikkelen binnen dit vakgebied. Tot nu toe heb ik als diëtist vooral mensen met klachten in het maag-darmstelsel geholpen bij het oplossen van de puzzel.

Binnen GezondXtra help ik jou graag bij:

  • Maag, darm -en leverklachten: maagklachten, spijsverteringsklachten, prikkelbare darmen, vitamine -en mineralentekorten, intoleranties op voeding
  • Hormonale klachten: insulineresistentie, oestrogeendominantie

Kijk hier voor opleidingen en werkervaring