Werkwijze en tarieven

Intakegesprek – Behandelconsult
Als eerste vindt er een intakegesprek van 1,5 uur plaats. Tijdens dit gesprek gaan we uitgebreid in op je vraag. We kijken naar jouw voedingspatroon, leefstijl, beweging en ontspanning. Ook nemen we je medische en psychische situatie en historie mee in het onderzoek. We willen een zo compleet mogelijk beeld van je krijgen.

Als orthomoleculair diëtisten en PNI-therapeuten kijken we niet alleen naar de klacht, maar willen we juist de oorzaak van de klacht achterhalen. Je krijgt inzicht in hoe het lichaam werkt en we vertellen je meer over de klacht en wat je eraan kunt doen. Samen kijken we naar de juiste voeding die jou voorziet in de benodigde voedingsstoffen.

Samen stellen we een persoonlijk voeding- en leefstijladvies op en krijg je algemene voedingsrichtlijnen. Wij kiezen voor voeding die levert en niet alleen vult. Daarom adviseren wij onbewerkte voedingsmiddelen op biologische basis. Zonder toegevoegde E-nummers, kleur- en smaakstoffen en suikers. Alleen puur natuur! Met onze richtlijnen weet je hoe de dag eruit ziet qua voeding en beweging en kun je er zelf actief mee aan de slag. Dit zorgt voor het optimaal functioneren van jouw lichaam en het verminderen of verdwijnen van je klachten.

Vervolgconsult
Tijdens een vervolgconsult bespreken we hoe het gegaan is. Ook bespreken we nog eventuele vragen en passen we je voedings- of leefstijlplan aan als dat nodig is.

Meenemen
Vergeet bij je eerste bezoek niet je verzekeringspas en eventueel de verwijsbrief mee te nemen

Vergoedingen orthomoleculair consult
Ben je aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen? Dan is er geen verwijzing van de huisarts nodig. Er geldt ook geen eigen risico. Uiteraard geldt deze vergoeding alleen als je hier ook een aanvullend pakket voor hebt.

Als orthomoleculair diëtisten van GezondXtra zijn wij aangesloten bij de MBOG. Op de website www.mbog.nl kun je kijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding van de kosten. Voor de orthomoleculaire consulten wordt er rechtstreeks naar je gefactureerd. Je kunt de factuur dan indienen bij je zorgverzekeraar.

Tarieven consult 2019 (orthomoleculair en overige consulten)
Intakegesprek € 140,00
Consult 60 minuten € 80,00
Consult 45 minuten € 60,00
Consult 30 minuten € 40,00
Consult 15 minuten € 20,00

In de volgende brief kun je lezen met welke zorgverzekeraars wij een contract hebben. Heb je een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben dan gelden bovengenoemde tarieven. brief clienten vergoeding 2019

Het uitschrijven van een recept, afgeven van een dieetverklaring, het beantwoorden van vragen via telefoon of mail, of het maken van suppletie-advies wordt gerekend als een consult van 15 of 30 minuten.