Botten, spieren en gewrichten

Botten

Houd je botten sterk door de juiste voeding en beweging
Sterke botten zijn tijdens je hele leven belangrijk. Voortdurend vindt er opbouw en afbraak van je botten plaats. Als we ouder worden, heb je vaak meer botafbraak dan botopbouw door een veranderde hormoonbalans. Heb je last van osteoporose? Dan is het risico dat je iets breekt groter, zelfs bij een niet zo ernstige val. 

Calcium, beweging en vitamine D en K 
Je houdt je botten gezond met voldoende vitamine D en K, calcium en beweging. Calcium is onmisbaar voor gezonde, sterke botten. Heb je een tekort aan calcium, dan haalt je lichaam calcium uit je botten waardoor je botdichtheid afneemt. Wanneer je ouder wordt, neemt je lichaam calcium minder goed op. Vitamine D en K zorgen ervoor dat je lichaam calcium goed opneemt. Daarnaast is beweging erg belangrijk voor mensen met osteoporose en om je botten sterk te houden. 

Wil je preventief advies of klachten verminderen? Maak dan direct een afspraak

Klachten

 • Osteoporose/botontkalking
 • Botbreuken
 • Rugpijn door ingezakte ruggenwervel
 • Pijnlijke gewrichten

Gezonde, sterke botten
De juiste voeding, voedingssupplementen en bewegen zijn manieren bij het voorkomen en bestrijden van osteoporose. Gezonde voeding bestaat echter niet alleen uit de voedingsstoffen calcium, vitamine D en K. Voor gezonde botten heb je ook mineralen nodig zoals silicium en magnesium. Daarnaast moet je spijsvertering optimaal functioneren zodat je ze op kunt nemen. Je bent dus afhankelijk van een goede spijsvertering. 

Persoonlijk advies voor je botten

Wil je persoonlijk advies om je botten te beschermen of heb je last van osteoporose? We kijken eerst naar je huidige voedings- en leefstijl, historie en medicijngebruik. We geven je inzicht in de werking van je lichaam en we gaan op zoek naar de oorzaak van je klachten. Vervolgens ontwerpen wij voor jou een persoonlijk behandelplan met voedings- en leefstijladvies. Bescherm je botten en maak direct een afspraak

Mineralenmeting Oligoscan
Optimale voeding bestaat uit de juiste bouwstoffen, mineralen en vitamines. Wil je weten hoe jij in je mineralen zit? Bij ons op de praktijk kun je een mineralenmeting Oligoscan laten doen. Zo weet je of je voldoende mineralen binnenkrijgt, of je eventuele voedingssupplementen goed opneemt en of je een teveel aan zware metalen hebt. Wil je meer weten? Bestel direct de Oligoscan of lees meer .

Spieren 

Heb je last van spierklachten?
Onze botten, spieren en gewrichten zorgen ervoor dat we goed kunnen bewegen. Daarom is het belangrijk om ze in topconditie te houden. Dagelijks bewegen helpt je gezond en fit te voelen. Het maakt je botten en spieren sterker. Ook gezonde voeding, vitamines en mineralen zijn belangrijk voor gezonde botten, spieren en gezond kraakbeen.

Sterke en soepele spieren
De spieren bevinden zich overal in ons lichaam. We gebruiken ze intensief. Ze helpen ons bewegen, ademhalen of voeding te verteren. Voor sterke spieren is naast beweging ook gezond eten belangrijk. Om spieren sterk te maken heb je eiwitten, vitamines en mineralen nodig. Zo zorgen magnesium, calcium, kalium en vitamine D voor sterke en soepele spieren. 

Heb je last van één of meerdere klachten? Maak dan een afspraak.

Spierklachten

 • Fibromyalgie
 • Spierpijn
 • Stijfheid

Ondersteun je spieren optimaal
Heb je veel last van spierpijn, stijfheid of fibromyalgie? Met de juiste voeding kun je klachten verminderen, waardoor je lichaam minder pijnlijk wordt. Wil je jouw spieren optimaal ondersteunen? Maak direct een afspraak. Je krijgt een persoonlijk behandelplan met daarin een voedings- en leefstijladvies op maat, waarmee je de werking van je spieren optimaal ondersteunt. 

Heb je lang spierpijn na het sporten? Wist je dat dit ook genetische aanleg kan zijn? Door een DNA-test kun je testen hoe jouw spierherstel en sportprestaties nog beter ondersteund kunnen worden. Je krijgt dan een persoonlijk resultatenboek en advies met een compleet overzicht van jouw aanleg op het gebied van gezondheid en leefstijl. Bestel een DNA-test of maak een afspraak.

Gewrichten

Bescherm je gewrichten
Kraakbeen laat je gewrichten soepel en pijnloos bewegen. Collageen, mineralen en vitamine C spelen een belangrijke rol bij de vorming van het kraakbeen en zorgen ervoor dat gewrichten soepel blijven. Als je ouder wordt, neemt de soepelheid van je gewrichten af. Hierdoor kun je last krijgen van artrose of jicht. Wil je persoonlijk advies hoe je jouw gewrichten kunt beschermen of klachten verminderen? Wij geven je een behandelplan met een voedings- en leefstijladvies op maat.

Heb je last van één of meerdere klachten? Maak dan een afspraak.

Klachten

 • Stijfheid
 • Gewrichtsklachten
 • Artrose
 • Jicht

Verminder je gewrichtsklachten met een gezonde voeding

Heb je last van artrose of jicht? Wij kunnen je hierin begeleiden. Met een voedingsadvies op maat en de juiste supplementen kunnen je klachten goed verminderen. Artrose kan ook komen door reacties op voeding. Het testen op voedingsmiddelen kan daarom een goede aanvulling zijn om inzicht te krijgen. In onze webshop vind je een intolerantietest om voor het eerste gesprek onderzoek te doen.

Tijdens het gesprek bespreken we eerst je huidige voedings- en leefstijl, historie en medicijngebruik. En eventueel de uitslag van het onderzoek. Vervolgens geven we je inzicht in de werking van je lichaam. Je krijgt een concreet behandelplan met een voedings- en leefstijladvies op maat. Maak direct een afspraak en verbeter je gezondheid. 


Kunnen wij je helpen?
Kunnen wij je helpen?

Kunnen wij je helpen?

Lees hier reviews van gelijkgestemden