Maag, darm en lever

Maag

Heb je last van maagklachten?
Maagklachten komen veel voor in Nederland. De meest voorkomende klachten zijn pijn in de bovenbuik of maagzuur. Bij de één nemen de klachten juist toe na het eten en bij de ander nemen de klachten juist af. Wat je eet en drinkt, speelt een grote rol bij de behandeling van deze klachten. 

Wist je dat koolhydraten al in de mond verteerd worden? En dat de vertering van eiwitrijk voedsel zoals vlees, vis, tempé en ei afhankelijk is van een goede zuurtegraad in de maag? Het kan anders gemakkelijk een vol gevoel geven omdat het niet snel genoeg verteerd wordt. Maar hoe weet je nu welke voeding bij jou past? Wij kunnen je begeleiden om jouw maagklachten te verminderen.

Heb je last van één of meerdere klachten? Maak dan een afspraak.  Lees hier meer over maagzuur

Maagklachten

 • Maagzuur, reflux
 • Vol gevoel 
 • Opgeblazen gevoel
 • Boeren, oprispingen
 • Misselijkheid
 • Maagpijn

Persoonlijk voedings- en leefstijladvies
Ieder mens is anders. Afhankelijk van je leefgewoonten, leeftijd en persoonlijke situatie heb je weer andere behoeften dan anderen. Hoe weet je nu wat goed is voor jouw lichaam? Wij denken in jouw situatie mee en geven je adviezen zodat de oorzaak van de klacht aangepakt wordt. Je krijgt een persoonlijk afgestemd behandelplan met daarin een voedings- en leefstijladvies. Wil je van je maagklachten afkomen? Maak dan nu een afspraak en wij helpen je verder. 

Darmen

Je gezondheid begint in de darmen
Een goede werking van je darmen is essentieel voor je algehele gezondheid. Het maagdarmkanaal heeft invloed op je prestatievermogen, hormoonsysteem en geestelijk welbevinden. Het heeft een centrale rol in preventieve gezondheid. Toch komen darmklachten veel voor in Nederland. Heb je last van verstopping, buikpijn of een opgeblazen gevoel? Darmvriendelijke voeding kan spijsverteringsklachten en problemen met de stoelgang voorkomen. Wil je preventief advies of klachten verminderen? Dan kunnen we je vragen een ontlastingsonderzoek te doen om zo een persoonlijk advies te maken. Wij begeleiden je om jouw darmflora te herstellen.

Heb je last van darmklachten? Maak dan een afspraak.

Darmklachten

 • Buikpijn, buikkrampen
 • Diarree
 • Verstopping
 • Opgeblazen gevoel
 • Rommelende buik
 • Gasvorming
 • Slijm bij de ontlasting
 • ADHD
 • Depressie

Breng je darmmicrobioom in balans
Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van je darmklachten. In een uitgebreide anamnese bespreken we je leefstijl, voedingspatroon en medische historie. Zo kunnen we de oorzaak van je darmklachten achterhalen en toewerken naar de oplossing voor je klachten. Indien nodig kun je ter aanvulling een ontlastings- en/of intolerantieonderzoek doen. We geven je inzicht in de werking van je lichaam en we bespreken welke voeding bij jou past. Je krijgt een persoonlijk behandelplan met een voedings- en leefstijladvies, eventueel aangevuld met suppletie. Wil je jouw darmklachten verminderen? Blijf niet langer rondlopen met je klachten en maak nu een afspraak.

MAAK EEN AFSPRAAK

Ontlastings- en intolerantieonderzoek
Je kunt er ook voor kiezen om vooraf via onze webshop een ontlastingsonderzoek of intolerantieonderzoek inclusief een intake te bestellen. Je voert het ontlastingsonderzoek thuis uit. Voor het intolerantieonderzoek laat je bloed prikken en dat verstuur je naar het laboratorium. Vervolgens maak je online een afspraak voor het intakegesprek. Deze onderzoeken geven je enorm veel relevante informatie over de gezondheid van je darmen. Je krijgt ook inzicht in wat je beter wel en niet kunt eten. Zo komen we sneller tot de oorzaak van je klachten. Tijdens de intake bespreken we de uitslag en geven we je aan welke vervolgstappen je kunt nemen. Zet de eerste stap voor het verbeteren van jouw darmgezondheid. Bestel direct een ontlastingsonderzoek of intolerantieonderzoek.

Lever

Zorg voor een goede werking van je lever
De lever heeft een aantal belangrijke functies. De lever zorgt voor de vorming van gal, de koolhydraat-, eiwit- en vetstofwisseling, het onschadelijk maken van giftige stoffen en heeft een opslagfunctie. Het is dus van belang dat je goed voor je lever zorgt, zodat die gezond blijft en de vele processen kan uitvoeren. 

Omdat je lever een belangrijke rol speelt bij veel processen, kan een niet goed werkende lever je klachten geven. Voeding, alcoholgebruik en geneesmiddelen kunnen leverproblemen veroorzaken. Wil je jouw lever gezond houden en een overbelaste lever voorkomen? Of wil je van je klachten afkomen? Maak direct een afspraak en wij helpen je verder. 

Heb je last van één of meerdere klachten? 

Leverklachten 

 • Slechte vertering
 • Vettige ontlasting
 • Galstenen
 • Levercirrose

Een voedings- en leefstijladvies op maat
Bij GezondXtra kunnen wij je begeleiden, zowel preventief als wanneer je klachten wilt verhelpen. Tijdens een uitgebreid gesprek bespreken we je voeding, leefstijl, medische situatie en historie. Aan de hand daarvan krijg je een persoonlijk afgestemd behandelplan met een voedings- en leefstijladvies hoe je jouw lever gezond kunt houden of klachten kunt verminderen. Wil je persoonlijk advies? Maak direct een afspraak. We helpen je aan een gezonde leefstijl met volwaardige en gevarieerde voeding die bij jou past.