Huid, mond en tanden

Huid

Heb je huidklachten?
De huid is één van onze grootste organen. Ze beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Voor een goede conditie van je huid heb je vitamines, mineralen en een gezond darmmicrobioom nodig. Je lichaam is afhankelijk van een goede spijsvertering en vooral een optimale darmflora om de mineralen en vitamines goed op te kunnen nemen. Een probleem op darmniveau kan huidklachten geven. Een intolerantieonderzoek of ontlastingsonderzoek kan je helpen om hierin inzicht te geven. Wil je advies hoe je jouw huid kunt beschermen en verbeteren?

Huidklachten

Heb je last van één of meerdere klachten? Maak dan direct een afspraak.

 • Acne
 • Couperose/rosacea
 • Eczeem
 • Netelroos
 • Huid- en voetschimmel
 • Gordelroos
 • Psoriasis
 • Slecht genezende wonden

Verbeter je huid van binnenuit

Huidklachten kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks leven. Ze kunnen erg storend zijn of zelfs pijnlijk. Wij kunnen je begeleiden met een persoonlijk voedingsadvies voor het verbeteren van je huidklachten. De juiste voeding kan een positieve invloed hebben op jouw huidaandoening. Denk aan de juiste vetten, voldoende water, verse groenten en plantaardige eiwitten. 

Daarnaast is een gezonde darmwerking belangrijk. Door een ontlastingsonderzoek kunnen we de oorzaak achterhalen. Denk hierbij aan schimmels, gisten of parasieten. Of er is een overgroei van bacteriën aanwezig zijn die last geven in je darmen. Omdat de darm met de huid communiceert, daardoor een probleem met je huid hebt. Het kan ook zijn dat je reageert op ogenschijnlijk gezonde voedingsmiddelen. Om dit uit te sluiten kun je een intolerantieonderzoek doen. 

Wil je de gezondheid van jouw huid verbeteren en je klachten verminderen? Wil je jouw huid van binnenuit verzorgen? Maak een afspraak en krijg een voedingsadvies afgestemd op jouw behoeften. Of bestel direct een ontlastings– of intolerantieonderzoek.

Verminder je klachten met een persoonlijk behandelplan
Wil je jouw huid rustiger maken en klachten verminderen? We maken een persoonlijk behandelplan ter bevordering van je gezondheid. Eerst kijken we naar je historie, voeding en leefstijl. Vervolgens begeleiden we je bij aanpassingen in je voeding en leefstijl. Met onze adviezen kun je de gezondheid van je huid verbeteren. Verbeter je huid en maak een afspraak met een specialist voor een persoonlijk advies. Je kunt ook direct een ontlastings– of intolerantieonderzoek bestellen in onze webshop.

Mond en tanden

Hoe hou je je gebit en mond gezond?
Een stralende lach valt op bij een eerste kennismaking. De mond is de start van onze spijsvertering. Als we eten ruiken of proeven of over eten denken dan wordt er speeksel aangemaakt. Het kauwen van onze voeding en speeksel zorgt ervoor dat het voedsel verteerd kan worden. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van alle voedingsstoffen. Zo voelen we ons fit en krijgen we meer energie. 

Heb je last van tandplak of parodontitis? Deze aandoeningen kunnen leiden tot laaggradige ontstekingen in je lichaam. Dat kan weer leiden tot cardiovasculaire aandoeningen, insulineresistentie/diabetes, maar ook artritis en osteoporose. Hou je mond dus gezond. 

Heb je klachten of wil je jouw mond en gebit beschermen? Maak een afspraak.

Klachten

 • Koortslip
 • Aften
 • Slechte adem/halitose
 • Tandvleesontsteking/parodontitis

Ontlastingsonderzoek
Heb je last van een slechte adem? Dit kan uit de mond komen, maar ook uit het maagdarmkanaal. De meest voorkomende oorzaken zijn darmgassen of een slecht werkende maag. Om op zoek te gaan naar de oorzaak, kunnen we een ontlastingsonderzoek laten doen. Je kunt het ontlastingsonderzoek ook vooraf bestellen in onze webshop. Je ontvangt de test, stuurt deze op en tijdens de intake bespreken we de uitslag en het behandelplan. Zo kunnen we een persoonlijk voedingsadvies opstellen om jouw klachten te verminderen.

Persoonlijk behandelplan met een voedings- en leefstijladvies
Wil je ook jouw mond en gebit gezond houden? Of heb je last van ontstoken tandvlees? Maak dan een afspraak. We kunnen je preventief voedingsadvies op maat geven, of een persoonlijk behandelplan opstellen door op zoek te gaan naar de oorzaak van je klachten. Ontvang ook een persoonlijk voedings- en leefstijladvies en maak direct een afspraak.