Fertiliteit, zwangerschap, pre -en postperiode!

Fertiliteit

Zwanger worden is voor de 1 zo gepiept de ander doet er wat langer over. Wist je dat een voedingsstatus ook een belangrijke rol speelt hierbij? Hoe gezonder de eicel EN de zaadcel hoe beter dat ze matchen met elkaar. Een gezonde voedingsstatus voor man EN vrouw is dan ook waar wij aandacht voor hebben. Verteer jij wat je eet, krijg je voldoende binnen, kun je mineralen goed opnemen? Wist je dat zink bijvoorbeeld een grote rol speelt bij de kwaliteit van zaadcellen? En dat voldoende eiwit en vetten nodig zijn om hormonen uit te maken? Dat de soort foliumzuur van invloed kan zijn op de bevruchting?

Wil jij een screening op je voedingsstatus en dat van je partner? Maak dan een afspraak

Zwangerschap

Ben je in verwachting? Gefeliciteerd!

Wil jij weten welke voedingsstoffen je lichaam nu extra nodig heeft en ook welke voedingsmiddelen je beter niet kunt eten? Lees dan deze informatie.  Optimaliseer je zwangerschap door gezonde voeding en leefstijl.

Eet, beweeg en leef bewust

Wil jij weten wat gezond is voor jouw lichaam en voor de ontwikkeling van je baby? Kijk dan eens naar je voeding. Je hebt bouwstoffen als eiwitten, vitamines en mineralen nodig. Heb je aan één van deze stoffen tekort? Dat kan klachten/kwaaltjes veroorzaken. Een gericht voedingsadvies kan deze klachten/kwaaltjes verminderen of zelfs laten verdwijnen. Wij zijn aanvullend opgeleid om juist naar de oorzaak van klachten te kijken.

Een gezonde zwangerschap hangt af van een aantal (voedings)factoren:

  1. Foliumzuur, vitamine B12 en vitamine B6
  2. Eten van voldoende gezonde vetten
  3. Belastende stoffen uit de voeding halen
  4. Zorg voor een goed immuunsysteem
  5. Behouden van een gezond gewicht
  6. Voldoende eiwitten, vitamines en mineralen

Kraamtijd, borstvoeding

Wat fijn als je je baby in de armen mag houden. En dan krijg je van iedereen om je heen goede adviezen. naast de roze wolk kan het ook zijn dat er momenten zijn dat je vragen hebt over bepaalde onderwerpen. Wat eet jij tijdens het geven van borstvoeding? Wat als je kindje eczeem krijgt? reflux heeft? Wij kunnen dan heel goed met je meedenken

wil jij advies? Maak dan een afspraak.

Een voedings- en leefstijladvies op maat
Bij GezondXtra kunnen wij je begeleiden, zowel preventief als wanneer je klachten wilt verhelpen. Tijdens een uitgebreid gesprek bespreken we je voeding, leefstijl, medische situatie en historie. Aan de hand daarvan krijg je een persoonlijk afgestemd behandelplan met een voedings- en leefstijladvies hoe je jouw lever gezond kunt houden of klachten kunt verminderen. Wil je persoonlijk advies? Maak direct een afspraak. We helpen je aan een gezonde leefstijl met volwaardige en gevarieerde voeding die bij jouw situatie past. Kinderen vallen niet onder het eigen risico tot 18 jaar !

Lees hier meer in onze flyer over zwangerschap