Werkwijze

Intakegesprek

Het intakegesprek duurt 1,5 uur. Tijdens dit gesprek gaan we uitgebreid in op jouw vraag en klachten. We bespreken je voeding, leefstijl, beweging en ontspanning, maar ook je historie en je medische en psychische situatie. Zo krijgen we een compleet beeld van je huidige situatie. De afspraak kan in de praktijk en ook via videobellen plaatsvinden. 

Wanneer we een compleet beeld hebben van je huidige situatie, gaan we op zoek naar de oorzaak van je klachten. Door de oorzaak te achterhalen, kunnen we op zoek gaan naar de oplossing. Je krijgt een persoonlijk behandelplan met een voedings- en leefstijladvies. Je krijgt een behandelplan dat past bij jou en je doelen. Verbeter je gezondheid en streef naar een optimale gezondheid. 

Onderzoek inclusief intakegesprek

Het is ook mogelijk om vóór het eerste gesprek via onze webshop een onderzoek inclusief intake te bestellen. In onze webshop vind je een ontlastingsonderzoek, DNA-onderzoek, intolerantieonderzoek of een mineralenmeting Oligoscan. De eerste drie onderzoeken ontvang je per post. Het ontlastingsonderzoek en DNA-onderzoek kun je thuis uitvoeren en stuur je retour. De afspraak kan in de praktijk en ook via videobellen plaatsvinden.

Voor het intolerantieonderzoek kun je bloed laten prikken bij een prikpost van PMO. Wanneer de uitslag van de prescreening bekend is, dan bespreken we deze uitslag. Vervolgens kun je kiezen voor een vervolgtest. Wanneer er niets uitkomt kun je er ook voor kiezen om een intakegesprek te plannen zodat we jouw persoonlijke situatie kunnen bespreken tijdens het intakegesprek. Verder bespreken we welke vervolgstappen we gaan nemen voor een behandelplan met voedings- en leefstijladvies. 

De mineralenmeting Oligoscan geeft inzicht in hoe je in je mineralen zit en of er een belasting is met zware metalen. Deze meting vindt plaats bij ons op de praktijk. Je kunt ervoor kiezen om deze meting te doen met of zonder intake. Zonder intake bespreken we alleen de uitslag. Met een intake gaan we uitgebreid in op jouw persoonlijke situatie, zodat we de uitslag nog beter kunnen interpreteren. Zo wordt duidelijk welke vervolgstappen we kunnen nemen. voor de oligoscanmeting is ook je bloedgroep nodig, naast lengte en gewicht.

Consulten

Tijdens de consulten bespreken we hoe het is gegaan. Indien nodig, passen we je voedings- of leefstijlplan aan. Het aantal consulten kan variëren van 2 tot 10. Uiteraard is dit afhankelijk van jouw wensen en behoeften en de complexiteit van je vraag of klachten.

Wanneer je verhinderd bent, dan verzoeken we je minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Anders zijn we helaas genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.

Meenemen

Voor het eerste bezoek vragen we je om je identiteitsbewijs mee te nemen. Je hoeft alleen een verwijsbrief mee te nemen als jouw zorgverzekeraar hierom vraagt. Daarnaast ontvangen we ook graag voor de eerste afspraak een ingevulde symptomen/klachtenregistratielijst.