Tarieven

Tarieven 2024

Wanneer er geen contract is met je zorgverzekeraar, je bent door je uren heen van je zorgverzekeraar of je betaalt de consulten zelf, dan gelden onderstaande tarieven. Je ontvangt zelf de nota voor je behandelingen. Deze ontvang je per e-mail van het facturatiebedrijf Infomedics. Je kunt deze nota alsnog bij je zorgverzekeraar indienen om te zien of je in aanmerking komt voor een (deel)vergoeding. Kijk dit zelf goed na in je polisvoorwaarden.

Orthomoleculair en regulier consult

  • Intakegesprek € 160,00 (consult van 1-1,5 uur en inclusief 0,5 uur uitwerktijd)
  • Consult 60 minuten € 95,00
  • Consult 45 minuten € 71,25
  • Consult 30 minuten € 47,50
  • Consult 15 minuten €23,75

Vergoedingen regulier consult

Basisverzekering

In 2024 is in de basisverzekering een vergoeding van 3 uur voor reguliere dieetadvisering opgenomen. Het eigen risico is dan van toepassing. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Is 3 uur niet voldoende? In diverse aanvullende pakketten wordt dieetadvisering vergoed. De uren van het aanvullend pakket voor dieetadvisering kun je optellen bij de 3 uur uit de basisverzekering. Via VGZ of Menzis verloopt de declaratie rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. 

Niet elke zorgverzekeraar verlangt een verwijzing. Zorgverzekeraars die een verwijzing eisen, zijn OHRA, CZ en De Friesland. In deze brief ‘cliëntenvergoeding’ lees je met welke zorgverzekeraars wij in 2024 een contract hebben en over andere mogelijke vergoedingen. 

Vragen
Heb je nog vragen? Dan beantwoorden wij deze graag. Neem contact op.

Contract zorgverzekeraars 2024
Heeft GezondXtra in 2024 een contract met jouw zorgverzekeraar? Bekijk of jouw zorgverzekeraar een contract met ons heeft. Wanneer dat niet het geval is, gelden de tarieven die vermeld staan op onze site. Het afsluiten van een restitutiepolis kan het overwegen waard zijn. Kijk dit voor je eigen situatie na.

De zorgverzekeraars waar wij WEL een contract mee hebben: De zorgverzekeraars waar wij GEEN contract meer mee hebben:
VGZCZ
CarescoOHRA
UnivéNationale Nederlanden
BewuztDelta Loyd
IZZJust Achmea
IZAFBTO
ZekurAvero
UMCDe Friesland Zorgverzekeraar
United Consumers MenzisZilveren Kruis
AnderzorgProlife
HemaOZF
PMAInterpolis Zorg en Zekerheid
Menzis AZVZ Eno
PromovendumSalland
Zorgdirect ONVZ
PNOzorg
Vvaa Iptiq 
Ditzo
National Academic
Besure DSW
Stad Holland
In Twente ASR
De Amersfoortse
 Caresq (aevitae eucare)

Aanvullend verzekerd

Ben je aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen EN is daarin een vergoeding voor orthomoleculaire geneeskunde opgenomen? Dan is er geen verwijzing van een arts nodig. Er geldt ook geen eigen risico. Kijk goed of je verzekering orthomoleculaire therapie vergoedt vanuit de aanvullende verzekering/ alternatieve geneeswijzen.

Certificeringen

MBOG Maatschappij ter bevordering van de Orthomoleculaire geneeskunde
NOD Netwerk Orthomoleculair diëtisten
DCN Diëtisten Cooperatie Nederland

NVD Nederlandse Vereniging van Dietisten
Kwaliteitsregister Paramedici

MBOG

Als orthomoleculair diëtisten van GezondXtra zijn wij aangesloten bij de MBOG. Op de website www.mbog.nl kun je kijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding van de kosten. Voor de orthomoleculaire consulten wordt er rechtstreeks naar je gefactureerd door het facturatiebureau Infomedics. Je betaalt de factuur aan Infomedics en kunt zelf de factuur dan indienen bij je zorgverzekeraar.

Restitutiepolis of naturapolis
Als je een zorgverzekering afsluit dan kun je altijd kiezen voor een restitutiepolis of een naturapolis. Dit geldt voor zowel de basisverzekering als voor de aanvullende verzekering. Als je kiest voor een restitutiepolis ben je vrij in de keuze van je zorgverlener. Kijk alsnog goed naar de voorwaarden die gesteld worden door jouw verzekeraar. Als je voor een naturapolis kiest, dan ben je niet vrij in de keuze van je zorgverlener. Dan is de vergoeding altijd een percentage van ons tarief. Dit percentage wordt door je zorgverzekeraar bepaald.

Vragen
Heb je nog vragen? Dan beantwoorden wij deze graag. Neem contact op.