ORTHOMOLECULAIRE VOEDING, kPNI EN DARMTHERAPIE

Wat is orthomoleculaire voeding, kPNI en darmtherapie?

Orthomoleculaire voeding

‘Ortho’ is afgeleid uit het Grieks. ‘Ortho’ staat voor juist, recht en gezond. ‘Moleculair’ betekent molecuul. Iedereen is opgebouwd uit moleculen. Orthomoleculaire voeding betekent dus: een juiste voeding (ortho) is de basis voor de juiste moleculen, die gezamenlijk zorgen voor het optimaal functioneren van het lichaam en het gezond blijven. Een orthomoleculaire voeding richt zich op de preventie van ziektes en het verbeteren van je gezondheid. Als orthomoleculair diëtist begeleiden we je naar een optimale gezondheid met passende voeding die voorziet in de benodigde voedingsstoffen.

kPNI: Klinische Psycho Neuro Immunologie

kPNI staat voor klinische Psycho Neuro Immunologie. kPNI is een gezondheidswetenschap die onderzoekt hoe gezondheid in stand gehouden kan worden en kan herstellen. Zij onderzoekt de invloed van het zenuwstelsel (neuro) en emoties (psycho) op het immuunsysteem. Al deze systemen staan voortdurend met elkaar in contact. Een verstoring in het ene systeem kan leiden tot problematiek in een ander orgaansysteem. kPNI richt zich op het opsporen van dieper liggende verstoringen en het corrigeren daarvan door gezonde voeding, voedingssupplementen en leefstijladvies. Lees meer op www.kpni.nl.

Darmtherapie

Je gezondheid begint in de darmen. Je darmen hebben een centrale rol in preventieve gezondheid. Heb je last van ongezonde darmen dan kan dit gezondheidsproblemen veroorzaken. Denk aan een hormonale disbalans, emotionele klachten, ontstekingsziekten zoals insulineresistentie/diabetes, chronische vermoeidheid, huidklachten en allergieën. Een goede werking van je darmen is essentieel voor een goede algemene gezondheid. 

Bij GezondXtra kunnen wij een ontlastingsonderzoek en/of intolerantieonderzoek laten uitvoeren en kunnen wij de resultaten goed beoordelen. We kunnen een ontlastingsonderzoek lezen en een persoonlijk behandelplan ontwerpen. Als HBO opgeleide diëtisten met aanvullende opleidingen richting oa. darmtherapie begeleiden we je om jouw darmmicrobioom weer te herstellen. Kies voor een optimale gezondheid.