Osteoporose omkeerbaar?

In 2017 heb ik gezondheidsklachten gekregen. De huisarts diagnosticeerde netelroos en schreef medicijnen voor om de symptomen te onderdrukken. Tevens stuurde hij me door naar het ziekenhuis om de oorzaak te achterhalen. De oorzaak vonden ze daar echter niet, maar wel dat de botdichtheid te laag was.

Omdat ik toch de oorzaak van de netelroos wilde aanpakken evenals de te lage botdichtheid,  heb ik contact gezocht met GezondXtra in de hoop dat een andere benadering me zou kunnen helpen.  Via GezondXtra heb ik een intolerantietest gedaan.  Hieruit bleek dat het verstandiger zou zijn als ik een aantal voedingsmiddelen zou laten staan, o.a. gluten, koemelk eiwit en lijnzaad.  Ik heb mijn dieet onmiddellijk veranderd. Dit heeft vruchten afgeworpen; als ik me aan mijn huidige dieet houd, heb ik geen medicatie nodig. Verder ben ik samen met Bianca de afgelopen jaren bezig geweest om wat aanvullende supplementen en eiwitten te finetunen.

Daarnaast heb ik in 2019 contact gezocht met Vit fysiotherapie en gevraagd een bewegingsplan op te stellen, specifiek gericht op het verbeteren van mijn botdichtheid. Ook dit leidde tot een positief resultaat; ik heb de afgelopen jaren de osteoporose weten te veranderen naar osteopenie. Het is dus mogelijk om zonder medicatie maar met de juiste beweging, voeding, supplementen en eiwitten deze ziekte te stabiliseren en zelfs te keren

Karin