Hormonen
Hoe kun je hormonale klachten verminderen?
Hormonen spelen een constante rol in hoe ons lichaam functioneert. Ze beïnvloeden ons libido, de gezondheid van de hersenen, stofwisseling, stemming en andere vitale functies. Ze hebben ook invloed op het verzadigingsgevoel en hoe vaak je wilt eten op een dag. Een gezonde leefstijl brengt jouw hormonen in balans zodat je weer vertrouwd bent met je eigen lichaam.
Heb je last van één of meerdere klachten? Maak dan een afspraak.
Klachten
- Pre-menstruele klachten
- Opvliegers
- Depressieve klachten
- Onregelmatige of uitblijvende menstruatie
- Stemmingswisselingen
- Gevoelige borsten
- Buikpijn
- Hoofdpijn
- Suikerdips
Verminder je hormonale klachten
Wanneer je last hebt van verstoring van je hormonen, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Heb je last van menstruele klachten, endometriose, PCOS, opvliegers, hoofdpijn of onvruchtbaarheid? Dan kan een gezond voedingspatroon je helpen om je klachten sterk te verminderen of te laten verdwijnen. Blijf er niet mee rondlopen, maar maak een afspraak.
Insulineresistentie Insuline is een hormoon. Als het goed werkt heb je een stabiele bloedsuikerspiegel. Als het niet meer goed werkt heb je vaker last van bloedsuikerschommelingen. Wanneer dit hormoon niet meer optimaal werkt kun je trek hebben tussen maaltijden door. Of je wordt moe, lusteloos, humeurig en voelt een trek naar zoete producten. Je bent dan insulineresistent. Insulineresistentie ligt ten grondslag aan veel ziektebeelden zoals bovenstaand benoemd. Ook neurodegeneratieve ziektebeelden zoals bijvoorbeeld alzheimer worden steeds vaker in verband gebracht met insulineresistentie.
De overgang
Tijdens de overgang vinden er heel wat hormonale veranderingen plaats in je lichaam. Heb je last van opvliegers of depressieve klachten in de overgang? Dan kan een gezond, volwaardig voedingspatroon, beweging en eventueel voedingssuppletie je helpen om je klachten sterk te verminderen. Veel vrouwen komen ook vanuit stresssituaties in de overgang. Het is fysiologisch dat dit dan hevigere klachten geeft. Wil je hierover graag uitleg en advies? Zo kun je klachten verminderen en kun je meer begrip opbrengen voor hoe je lichaam je symptomen laat zien. Maak een afspraak en wij ontwerpen voor jou een persoonlijk behandelplan met voedings- en leefstijladvies.
Zwangerschap
Voor een goede zwangerschap is het belangrijk dat je hormoonhuishouding in balans is. Jij en je ongeboren baby hebben essentiële voedingsstoffen nodig. Ook speelt voeding een rol voor man en vrouw wanneer je zwanger wilt worden. Wil je persoonlijk advies voor je zwangerschap of wil je zwanger worden? Maak een afspraak en krijg een persoonlijk voedings- en leefstijladvies dat bij jou past.
Wil je advies voor je overgangsklachten, zwangerschap of preventief advies? Maak dan een afspraak en je krijgt een behandelplan met een voedings- en leefstijladvies op maat.
Burn-out
Herstel van een burn-out door een gezonde voeding en leefstijl
Burn-out betekent letterlijk ‘opgebrand’. Emotionele, fysieke en geestelijke uitputting door een lange periode van aanhoudende stress. Je batterij is leeg en het voelt alsof je hem niet opgeladen krijgt. Een gezonde leefstijl met volwaardige voeding, een goede nachtrust, beweging en ontspanning helpt burn-outklachten voorkomen. Wanneer je al last hebt van een burn-out, dan helpt een gezonde leefstijl voor je herstel. Bij GezondXtra kunnen we je begeleiden in je herstel van een burn-out.
Heb je last van één of meerdere klachten? Maak direct een afspraak.
Klachten
- Stress
- Voortdurend moe
- Slapeloosheid
- Prikkelbaarheid
- Concentratieproblemen
- Opgebrand
- Moeilijk opstaan
- Minder plezier
- Geheugenproblemen
Stress, moe en verkeerde voedingskeuzes
Sta je al langere tijd onder spanning of heb je veel last van stress? Stress kan komen door een gebrek aan slaap, jezelf opjagen, slechte voeding, wisselende diensten of een emotionele gebeurtenis. Als je langdurig stress ervaart dan kan dat je een opgebrand gevoel geven. Je voelt je altijd moe, je hebt minder plezier in het leven of last van een slechte concentratie of vergeetachtigheid. Voeding speelt hierin een grote rol. De juiste voeding en leefstijl helpen je om jouw gezondheid te verbeteren. Wij kunnen je hierin begeleiden.
Herstel van een burn-out
Wil je onze hulp bij burn-outklachten of een burn-out voorkomen? Maak dan een afspraak. Samen kijken we naar eventuele tekorten in je voeding. Daarop volgt een advies met een volwaardig eetpatroon eventueel aangevuld met supplementen. Ook proberen we de juiste balans te vinden tussen rust en beweging. We helpen je naar een gezonde leefstijl en begeleiden je tijdens dit proces.
Depressie
Gezonde voeding helpt bij depressieve klachten
Een gezond voedingspatroon helpt om een depressie te voorkomen maar kan je ook helpen wanneer je een depressie hebt. Voedzame voeding geeft de goede basisstoffen om hormonen aan te maken. Hormonen maak je uit eiwit- en vetrijke voeding. Wanneer je minder lekker in je vel zit dan maak je minder serotonine aan.
Wist je dat serotonine voor 90% in een gezond darmmicrobioom aangemaakt moet worden? Wanneer je darmmicrobioom minder goed werkt dan kan dat ervoor zorgen dat je minder lekker in je vel zit. In de literatuur wordt veel gesproken over het ‘second brain’ of de darm-brein-as. Met een ontlastingsonderzoek kunnen we de oorzaken van een disbalans in de darm achterhalen. Zo kunnen we je concrete adviezen geven om je darmflora weer in balans te brengen en klachten te verminderen.
Wanneer je last hebt van een depressie of depressieve klachten dan is het belangrijk om deze snel te herkennen en te bestrijden. Zo voorkom je verergering. Naast psychische klachten kun je ook last hebben van lichamelijke klachten. Heb je last van één of meerdere klachten? Maak dan nu een afspraak. Bij GezondXtra helpen we je in jouw herstel.
Klachten
- Moeilijk opstaan
- Geen interesse of plezier hebben
- Slaapproblemen
- Eetproblemen
- Hartkloppingen
- Vermoeidheid
- Concentratieverlies
- Negatief zelfbeeld
- Doodsgedachten
Persoonlijk behandelplan op maat
Als orthomoleculaire diëtisten en darmtherapeuten gaan we op zoek naar de oorzaken die geleid hebben tot een depressie of depressieve klachten. Een disbalans in je darmen kan van invloed zijn bij een depressie. Een ontlastingsonderzoek kan hierbij helpen om de oorzaak te achterhalen. Deze kun je vooraf aan het eerste gesprek in onze webshop bestellen, zodat we snel inzicht krijgen in jouw darmgezondheid.
Om je lichaam in balans te brengen, is een volwaardig voedingspatroon zeer belangrijk. We stellen een persoonlijk behandelplan op dat je depressie of depressieve klachten vermindert. We geven aan welke essentiële voedingsstoffen bij jou passen, eventueel aangevuld met suppletie. Daarnaast geven we je een persoonlijk leefstijladvies. Heb je een depressie of wil je preventief advies om een depressie te voorkomen? Maak dan direct een afspraak.
Schildklier
Heb je last van een traag werkende schildklier? Of een auto-immuunaandoening zoals Hashimoto?
Je schildklier is een klein orgaan in je hals dat van alles regelt. Wanneer je schildklier niet goed functioneert, kan dit grote gevolgen hebben. Zo kan je stofwisseling te snel werken, maar ook te traag. Door een te langzame schildklier kunnen klachten ontstaan als gewichtstoename, vermoeidheid of koud hebben. Ook kan het mentale klachten geven zoals stemmingswisselingen, depressieve klachten of concentratiestoornissen. Een goed werkende schildklier is dus heel belangrijk voor je fysieke én mentale gezondheid.
Bij Hashimoto komt het vaak voor dat er reacties op voeding zijn en dat de darm al langer minder goed functioneert. Wij kijken samen met jou naar de oorzaak. Het doen van een intolerantieonderzoek en een ontlastingsonderzoek behoort tot de mogelijkheden. We maken dan een advies op jou afgestemd. Maak een afspraak en wij helpen jou graag verder.
Klachten bij traag werkende schildklier
- Gewichtstoename
- Vermoeidheid
- Het koud hebben
- Stemmingswisselingen
- Depressieve klachten
- Concentratiestoornissen
Breng je schildklier in balans
Hoe ontstaat een traag werkende schildklier? Dit kan komen door stress, medicatie, voedselovergevoeligheid of een tekort aan voedingsstoffen. Heb je last van een traag werkende schildklier? Als orthomoleculair therapeuten kunnen wij je helpen om de oorzaak te achterhalen. De schildklier heeft vitamine D, selenium, jodium en zink nodig, maar daarnaast ook voldoende eiwitten. Hierin zit tyrosine. Dat is de grondstof voor het schildklierhormoon dat de naam thyroxine heeft. Eet je dit voldoende? Kun je het goed opnemen? We adviseren en begeleiden je met een persoonlijk voedings- en leefstijladvies om je schildklier weer in balans te brengen. Wil je ook persoonlijk advies? Maak direct een afspraak.