Botten / Spieren / Gewrichten

Botten
– Botontkalking of osteoporose

Gedurende je hele leven vindt er voortdurend opbouw en afbraak van je botten plaats. De belangrijkste functie van de botten is de stevigheid van het lichaam. Naarmate we ouder worden is er vaak meer botafbraak dan botopbouw. Bij osteoporose is het risico dat je iets breekt verhoogd, zelfs bij een niet zo ernstige val.

Heb je pijn in je rug door een ingezakte ruggenwervel? Of breek je erg snel je botten?
Door voeding en beweging is dit te beïnvloeden. Ook supplementen kunnen hierbij ingezet worden. Een optimale voeding is nodig waarin niet alleen de bouwstoffen (calcium) en spoorelementen (borium, mangaan en koper) aanwezig zijn maar ook ijzer, zink, vitamine C, D3, kalium en voldoende eiwitten. Weet jij of je voeding deze mineralen bevat? Maak een afspraak om zo goed mogelijk je botten te ondersteunen.

Spieren
– Fibromyalgie
– Spierpijn
– Stijfheid

De spieren in het lichaam worden intensief gebruikt. Het is dus belangrijk om goed voor ze te zorgen, zodat je ze tot op hoge leeftijd kunt blijven gebruiken.

Veel last van spierpijn of stijfheid? Fibromyalgie?
Met de juiste voeding verminderen de klachten, en wordt je lichaam minder pijnlijk. Neem contact op en krijg een voedingsadvies op maat, waarmee je de werking van de spieren optimaal ondersteunt.

Gewrichten
– Stijfheid
– Gewrichtsklachten
– Artrose
– Jicht

In de loop van het leven neemt de soepelheid van de gewrichten af. Artrose (waarbij het gewrichtskraakbeen aangedaan is) en jicht (gewrichtsontstekingen door ophoping van urinezuur) zijn twee veelvoorkomende aandoeningen. Met de juiste supplementen om het kraakbeen op te bouwen en voedingsadviezen om de uitscheiding van urinezuur te bevorderen kunnen de klachten goed verminderd worden.

Artrose komt vooral voor bij oudere vrouwen, overgewicht en overbelasting van de gewrichten.

Heb je last van stijfheid, ontsteking en pijn van de aangedane gewrichten? En is deze pijn het hevigst na een rustperiode?
Maak dan een afspraak en wij helpen je met een advies op maat.